PDA

Zobacz pełną wersję : Świece w Hondzie Civic 93' 1500cm3

zibby
27-04-07, 18:25
Witam,
Ostatanio robilem remont silnika w mojej civiczce i nie wiem jak odkrecic swiece, czy potrzebny jest jakis specjalny klucz bo one sa gleboko schowane?

morobert
27-04-07, 18:33
Witam,
Ostatanio robilem remont silnika w mojej civiczce i nie wiem jak odkrecic swiece, czy potrzebny jest jakis specjalny klucz bo one sa gleboko schowane?

Cześć . Klucz jest normalny tylko tyle że ma w środku taki oring gumowy i on trzyma świece po jej odkręceniu . :d . A tak przy okazji i ja mam pytanie jaką przerwę powinna mieć świeca wie ktoś ?? ? Pozdrawiam

Lcfr
27-04-07, 20:19
Witam,

Cześć . Klucz jest normalny tylko tyle że ma w środku taki oring gumowy i on trzyma świece po jej odkręceniu . :d . A tak przy okazji i ja mam pytanie jaką przerwę powinna mieć świeca wie ktoś ?? ? Pozdrawiam

klucz jest normalny ale musi byc długi
przerwa na elektrodzie bodajze 1,1

morobert
27-04-07, 20:33
Witam,

klucz jest normalny ale musi byc długi
przerwa na elektrodzie bodajze 1,1

Nie pisałem że musi klucz musi być długi bo to wydawało mi się oczywiste ;) dzięki za wymiar :piwo2: