PDA

Zobacz pełną wersję : 2000 km od zaaplikowania CERAMIZER'a

Wiatrak
27-04-07, 10:11
Witam,
obiecałem, że zdam relację, jak moja żrąca olej hondzia zachowuje się po wlaniu dwóch dawek ceramizera. Żarła 1l/1000 km, wlałem dwie dawki jak proponował producent. Wszystko robiłem zgodnie z instrukcją itp. Od zaaplikowania minęło 2000 km. I co? I nic!
Po prostu nie żre już tyle oleju, bo przestałem ostro jeździć, jak mi koleżanka jadąc za mną powiedziała, że kopcę jak debil.

A jak przypalę do czerwonej kreski to ile brała tyle bierze. Także duuuuupa.....

Wiatrak

[H] Dylu [H]
27-04-07, 10:44
czyli nic nowego...kazdy genialny specyfik majacy poprawic cos w naszych autach w sposob "magiczny" jest do niczego i nie dziala...

Efyr
27-04-07, 11:07
Bravo dla Wiatraka, że po zakupieniu powiedział prawdę. Bo pewnie sporo ludzi by ściemniało, że pomogło, aby nie wyszło, że kupili coś niepotrzebnego.

Ja właśnie robie silnik. Miałem już ściągniętą głowicę, i z dołu miskę i poluzowane te użebrowanie pod korbowodem, ale korbowód i tłoki jeszcze nie ruszane.
Postanowiłem, że zaleje na noc naftą na tłoki, a pod spód podłożyłem gazete.
Byłęm jeszcze przez chwile przy aucie, bo czyściłem pokrywę ze starego oleju, i usłyszałem kapanie... Ta nafta kapała ze spodu auta, tłoki były w położeniu środkowym.
Teraz już nie mam wątpliwości, że pierścienie do wymiany ;)

Tylko z częścmi problem :djablek: Na pierwsze czekałem tydzień. Dostałem, okazało, się że złe. Wczoraj ( po dwóch tygodniach od wysłąnia pierwszych) przysłali nowe ale znów okazało się, że nie to :bicie:
I pewnie znów odsyłanie, i ciągle bez auta :box:

wieshaq
27-04-07, 14:05
ceramizer moze pomoc ale nie musi... zalezay co jest uszkodzone.. jesli pierscien lub uszczelniacze to wiadomo ze nic tego nie zmieni

cyp
27-04-07, 16:53
Zgadzam się z wypowiedzią przedmówcy. Jeśli uszkodzone są pierścienie lub zużyte, zapieczone uszczelniacze to nic nie pomoże. Wtedy tylko diagnoza i remont;) A co do ceramizera... to moim zdaniem coś może w tym być. Ale ceramizer stosuje się zanim auto jest całkowicie wyjechane. Auto które bierze 1l/1000km jest wyjechane i nie ma co tego podważać. Jeśli auto bierze od 1 do 2 na 10000km to ok, można spróbować ceramizera bo tam może zdać egzamin. W Mazdzie RX-8 z tego co wiem zastosowano powłokę ceramiczną wewnątrz cylindrów by przedłużyć żywotność silnika. I chyba im się udało ponieważ nowa RX-8 jest 2x żywotniejsza i wytrzymuje 2x większe przebiegi od poprzedniczki;)
Pozdrawiam. :aloha:

fugazi
27-04-07, 18:21
Jeśli auto bierze od 1 do 2 na 10000km to ok
jeśli tyle bierze to nie potrzeba ceramizera. A jeśli uważasz że silnik który tyle oleju połknie jest zajechany to chyba fora pomyliłeś

cyp
27-04-07, 18:31
Heh nie pomyliłem forum;) Moja EK4 łyka mi 2litry na nie cale 10000km. (przebieg 100kkm + serwis i dobry olej) Może też spalić 2x tyle :dalej: A ilość branego oleju zależy od stylu jazdy. Potwierdzone własnymi obserwacjami i testami. Każde auto bierze olej. Jeśli ktoś nie wierzy to zapraszam do mnie na jazdy testowe :hinczyk: Ale 1l/1000km to przesada!

wieshaq
27-04-07, 18:32
fugazi czytaj dokladnie zanim skomentujesz albo komentuj tak zeby bylo to jasne dla czytajacych

marcin EZG
28-04-07, 14:50
hehe ale zakrecil heh, forum jest odpowiednie ,tylko niedopowiedni ludzie pisza nieodpowiednie rzeczy :aloha:

fugazi
29-04-07, 16:46
komentuj tak zeby bylo to jasne dla czytajacych
skomentowałem konkretny cytat, wiec powinno być jasne. Nie bardzo wiem czego nie załapałeś.
Nie chce być upierdliwy ale poprostu wyraziłem swoją opinie na temat brania oleju. Mowa była o stosowaniu ceramizera po to aby silnik brał mniej oleju wtedy kiedy go wcale za dużo nie bierze. Uważam to za bezsens.
Moje spostrzerzenia :
Przy jeździe (>4000obr) 1litr na 2000km.
Prze jeździe (<4000obr) 0litr na 2000km.
W drugim przypadku czuje się jak pierdoła z poloneza i zdecydowanie wolę dolać oliwke co 2000km.

prz3mo
29-04-07, 16:52
zalezay co jest uszkodzone.. jesli pierscien lub uszczelniacze to wiadomo ze nic tego nie zmieni

Dokladnie, na ich stronie jest zresztą informacja, ze preparat NIE POMOZE jesli sa zuzyte pierscienie.

Furious
01-05-07, 12:40
Mówilem od poczatku ze to sciema, ale jak widac naiwnych osob nie brakuje a oni na tym zarabiają.

skolopendra
01-05-07, 13:01
widziałem ceramizery w wersji sport za jedyne 120 zł :aloha:

a żeby było ciekawiej rozmawiałem z producentem

polecał tylko te,ze względu na to ze posiadają jakieś tam cząstki miękkie w o wiele większej ilości niż te podstawowe za 50zł

panowie......tylko sport :aloha:

Furious
01-05-07, 13:04
Ohoho.. no to lece do sklepu po sport :aloha:

wieshaq
01-05-07, 18:30
i po co ten spam?

nie po to niektorzy sledzą ten temat zeby czytac takie mądrości

Misiekemeryt160
22-04-09, 17:58
http://www.se.pl/auto-moto/porady/niesamowici-straznicy-trwaosci_41744.html
http://www.ceramizer.pl/content/view/122/76/
heh.

skolopendra
22-04-09, 18:49
http://www.se.pl/auto-moto/porady/ni...sci_41744.html
http://www.ceramizer.pl/content/view/122/76/
heh.

dostajesz jakąś prowizje ?

donelvis
22-04-09, 20:29
Witam,
obiecałem, że zdam relację, jak moja żrąca olej hondzia zachowuje się po wlaniu dwóch dawek ceramizera. Żarła 1l/1000 km, wlałem dwie dawki jak proponował producent. Wszystko robiłem zgodnie z instrukcją itp. Od zaaplikowania minęło 2000 km. I co? I nic!
Po prostu nie żre już tyle oleju, bo przestałem ostro jeździć, jak mi koleżanka jadąc za mną powiedziała, że kopcę jak debil.

A jak przypalę do czerwonej kreski to ile brała tyle bierze. Także duuuuupa.....

Wiatrak

ceramizer nie zmniejszy ci brania oliwy, bo służy do zregenerowania powierzchni tarcia elementów ruchomych w silniku (zmniejsza tarcie) przez co zwiększa sprawność silnika a także (jak pokazał test przeprowadzony przez Pana Chojnackiego) umożliwia przejechanie dość sporego odcinka drogi przy np urwanej misce olejowej... natomiast nie pomoże w sytuacji gdy silnik jest skazany tylko i wyłącznie na remont generalny...
największy sens ma podawanie ceramizera do nowych silników bo uniknie sie dzieki temu suchych rozruchów...

teg
22-04-09, 21:24
ceramizer nie zmniejszy ci brania oliwy, bo służy do zregenerowania powierzchni tarcia elementów ruchomych w silniku (zmniejsza tarcie) przez co zwiększa sprawność silnika

Co za bzdura i bełkot producenta...

umożliwia przejechanie dość sporego odcinka drogi przy np urwanej misce olejowej...

O tym "teście" dużo już zostało napisane, dlaczego tylko jeden test się udał, a inne np. na Skodzie Favorit nie?

największy sens ma podawanie ceramizera do nowych silników bo uniknie sie dzieki temu suchych rozruchów...

Tak, a jakoś bez ceramizerów te "suche rozruchy" silnikom nie grożą i niektóre robią po 300kkm bez remontu. Tyle lat bez ceramizerów sobie silniki radziły...

***Marco***
22-04-09, 21:32
donelvis ma racje, jesli chcesz zeby auto nie bralo oleju to zalej doctorem jak jeden nie pomorze to wlej dwa. a nie wlewasz ceramizer. mylicie koledzy pojecia i nie ma w tym nic dziwnego za jak go wlal to bierze dalej bo to nie o to chodzi

Skoti
23-04-09, 09:22
dostajesz jakąś prowizje ?

dobre :):):):):)
A do brania Oleju tak jak piszą doctor lub zmienić olej.

teg
23-04-09, 16:56
dobre

Nawet bardzo. Jeszcze kilka miesięcy temu producent "nagabywał" ludzi do pisania opinii, rozdając ceramizery za darmo - zestawy do skrzyni i silnika. Informacja potwierdzona z forum Skody i Autokącika.