PDA

Zobacz pełną wersję : Zdjęcie klosza przedniej lampy VIgen ? Czy to wogóle możliwe?

garnox
06-10-11, 20:46
Witam serdecznie Doświadczonych!

Zwracam się do Was z zapytaniem, czy ktoś wie jak zdjąć klosz z przedniej lampy tak, aby nie pourywać zaczepów? Chciałbym taką operację wykonać ale tak żeby metodą prób i BŁĘDÓW nie pourywać wszystkiego. Zapytacie dlaczego? A no dlatego, że jak widać moja (tylko lewa) lampa została jakoś rozszczelniona i przez szybkę widać że jest bardzo zakurzona i leży kilka owadów, przez co z dalszej perspektywy wygląda to tak, jakby jedna lampa była ciemniejsza.

Pomóżcie proszę

Starstruck
06-10-11, 20:54
Trzeba ją rozkleić, tzn. odkleić właśnie ten klosz od tyłu lampy. Musisz użyć opalarki lub suszaki, żeby klej puścił i delikatnie "odrywać" klosz od reszty. Trochę roboty jest i wielce prawdopodobne, że po jakimś czasie lampa zacznie parować.

WaSSIL
07-10-11, 00:44
dla wzrokowca polecam chociażby ten link
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?4032-Przerobka-lamp-6gen-a-la-typeR

wojtas892
07-10-11, 07:35
Musisz użyć opalarki lub suszaki, żeby klej puścił i delikatnie "odrywać" klosz od reszty. Trochę roboty jest i wielce prawdopodobne, że po jakimś czasie lampa zacznie parować.

Ja osobiście użyłem suszarki do włosów i tragedii z rozklejeniem nie było,jak dobrze podgrzejesz to nawet zaczepy zrobią się bardziej elastyczne:] i pamiętaj przy składaniu znowu musisz podgrzać. Ja tak robiłem u siebie to mi nawet teraz nie parują od środka:P Powodzenia w grzebaniu:D

GT-R
07-10-11, 10:30
Na 15 minut do piekarnika w temp. 60 stopni :) Rozchodzą się po tym pięknie a nie trzeba się męczyć z opalarką/suszarką. Oczywiście przed sklejeniem ich spowrotem znów podgrzać. (Mówię oczywiście o org lampach Hondy, z zamiennikami jest różnie)

GeFFeR
10-10-11, 14:06
oczywiscie, tak jak koledzy pisza - czyli da sie :) zamykam...