Zobacz pełną wersję : Problem z zapalaniem
Wczoraj zmieniłem sobie świece (NGK BKR6E-11). I nie wiem czy to zbieg okoliczności, ale jakoś dziś zauważyłem że auto kiepsko mi zapala. Muszę długo "kręcić", przewaznie "zaskakuje" dopiero za drugim razem... :( A jak zaskoczy to czasem po chwili przygasa..
(aha, jesli to ma znaczenie to zmieniałem też olej i filtry powietrza i oleju)...
Co to może być z tym rozruchem ???
taka sama ciepłota jak być powinna?
Raczej to paliwo, nie iskra.
Swiece ma dobre.
jesli nie gmyrał przy przewodach paliwowcyh to nie powinno być zmian...
No wiadoma sprawa. W kazdym razie wydaje mi sie, ze to raczej problem z paliwem, po tym, co kolega napisal. Moze to zbieg okolicznosci z tymi swiecami.
Własnie bylem na stacji, aż wstyd sie przyznac ale zatankowałem i... problem zniknął... Co ciekawe w zbiorniku bylo jeszcze paliwo.. Może byc tak, ze przy koncówce paliwa jest ono jakies zanieczyszczone czy cos??? A moze filtr paliwa powinienem zmienic, bo tego jeszcze po kupnie auta nie zmieniłem...
filtr paliwa zmien. przy koncu baku to moze zaciągać jakieś paprochy z dna.
Jak jest malo paliwa, to Honda ciezko odpala.
u mnie jest to samo jak nie ma juz za wiele benzynki w baku, i od razu moge powiedziec ze u mnie wymiana filtra paliwa jesli poomogla to niewiele wiec jakies syfy chyba na dnie baku, w sumie przez to wiadomo kiedy rezerwa jest juz naprawde gleboka:) i czas zatankowac
Ogolna zasada jest taka: nie jezdzic na 'oparach'. W kazdym baku po kilku latach eksploatacji zbiera sie troche zanieczyszczen. Kto zdejmowal i plukal bak to wie :). Jesli byly juz klopoty z odpalaniem to warto pomyslec o wczesniejszej zmianie filtra paliwa tak w razie czego. Najlepiej tankowac jak juz wchodzi na rezerwe. Ryzykowne czekac az 'zejdzie' z czerwonego paska.