Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : ewentualny swap

arko_go
05-10-11, 20:40
Witam!
Kiedyś pisałem o problemie z pompą wody (po dzwonie, spawane itp). Dzisiaj praktycznie wiem że muszę nowy blok włożyć.
Pytanie do Was!
Lepiej opłaci się wsadzić z powrotem d14z2 czy robić swapa na d16z6? Jakie koszty w przybliżeniu tego swapa, bo kupno silnika na alleszrot.pl w przybliżeniu cene znam.

billiejoe
05-10-11, 22:15
Oczywistym jest fakt że taniej wyjdzie włożyć to co było tylko pytanie co Ty oczekujesz od samochodu, jeśli d14 daje Ci frajdę to możesz przy tym zostać, jeśli szukasz czegoś więcej to d15/d16 jest absolutnym minimum :)

Nie wiem jakie widziałeś ceny swapów czy tam silników, prawda jest taka że kompletny swap czyli słupek z osprzętem będzie kosztował w zależności od tego kto to wsadzi od 2-3k

arko_go
06-10-11, 08:15
d14 mi w zupełności wystarcza, a chciałem to zrobić jak najmniejszym kosztem. W sumie najlepiej było by wymienić blok. Bo z tego co się orientuję inaczej problemu z pompą wody tego nie rozwiąże.

Saiti
06-10-11, 10:57
W takim razie wrzucaj spowrotem D14, nie wiem skąd pytanie ;)

Nemereth
07-10-11, 13:50
Czasem Tygrysek ma i wyrzuca na szrot ;D

GeFFeR
10-10-11, 13:55
d14 mi w zupełności wystarcza, a chciałem to zrobić jak najmniejszym kosztem. W sumie najlepiej było by wymienić blok. Bo z tego co się orientuję inaczej problemu z pompą wody tego nie rozwiąże.

sam sobie odpowiedziales na pytanie, nie masz pieniedzy to zostan przy tym co masz/miales ... lekki naplyw gotowki - swapuj na cos mocniejszego ... zamykam