PDA

Zobacz pełną wersję : wymontowanie centralnego schoweczka w 5D

OSCAR
05-10-11, 08:55
Witam,

Szukalem w archeo ale nic nie znalazlem w tym temacie :confused:
Probowal juz ktos wyciagnac ten schoweczek nad lewarkiem zmiany biegow, albo przynajmniej wymienial klapke w tym schowku ?

pozdrawiam

Lucas.FK2
05-10-11, 14:16
Chyba bedziesz musiał cały ten tunel wytargać.

h16v
05-10-11, 16:03
Szukalem w archeo ale nic nie znalazlem w tym temacie :confused:
Probowal juz ktos wyciagnac ten schoweczek nad lewarkiem zmiany biegow, albo przynajmniej wymienial klapke w tym schowku ?

Co Ty chcesz od tej biednej Hondy??

TRAFO
05-10-11, 20:09
Ja się w to bawiłem bo chciałem tam wsadzić CB.
Tak jak pisał "Lucas.FK2", trzeba ściągnąć przednią część konsoli.
Sam schowek trzyma się na 4 śrubkach pod śrubokręt krzyżakowy.
Po kolei robisz tak: ściągasz tylną część konsoli (tam gdzie podłokietnik), potem ten plastikowy boczny trójkąt deski rozdzielczej przy drzwiach kierowcy. Potem ściągasz plastik pod kierownicą, ten nad kolanami i na końcu przednią część konsoli. Jak to będziesz miał to schowek odkręcisz w 3 sekundy...

wojtek1963
05-10-11, 20:23
I co udało się zamontować tam cb?

TRAFO
05-10-11, 20:44
Właśnie wrzuciłem zdjęcia z demontażu na stronkę. Zapraszam TUTAJ (http://www.trafo.za.pl/honda/)do tematu: DEMONTAŻ PRZEDNIEJ KONSOLI. Jest tam wszystko oprócz odkręcania schowka.
Co do CB to niestety moje nie weszło. Mam Inteka i jest za głęboki. Efekt jest taki że wrzucając trójkę tłukę gałką po panelu radia. Kupiłem u Ordiego Short Shiftera żeby skrócić skok drążka ale coś nie za bardzo miałem czas żeby go zamontować.
Jestem już prawie na 100%zdecydowany na zmianę radia. Jak uda mi się sprzedać swoje to kupię któregoś Lafayetta bo są bardzo płytkie i powinny się zmieścić.

OSCAR
06-10-11, 07:05
Co Ty chcesz od tej biednej Hondy??

no jak co Michal :)
doszly nowe graty i trzeba brac sie za wymiane ... w temacie autka napisze co z czym.

Właśnie wrzuciłem zdjęcia z demontażu na stronkę. Zapraszam TUTAJ (http://www.trafo.za.pl/honda/)do tematu: DEMONTAŻ PRZEDNIEJ KONSOLI. Jest tam wszystko oprócz odkręcania schowka.

DZieki TRAFO .... bede zagladal na Twoja stronke z pewnoscia :)
juz wiem, ze trzeba zaczac od d..y strony, zeby dostac sie do lewarka zmiany biegow i schoweczka ;/ czyli demontaz podlokietnika, tunelu, potem schowek, plastik nad kolanami kierowcy, potem konsole srodkowa i bede w domu ;)

dzieki za podpowiedzi.