Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Stacyjka Honda Civic VI / 96r

djpito1234
03-10-11, 17:40
Witam. Jestem tu nowy wiec proszę mnie nie besztać jeżeli coś źle napisze;P
wiec jak w temacie mam od kilku dni problem ze stacyjka... przeszukując internet <google> znalazłem podobny temat ale z odległych lat juz..http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?13632-stacyjka-czy-jak/page2&highlight=stacyjka
u mnie problem jest podobny... przekręcam kluczyk w pozycje zapłonu, wyskakuje mi kontrolka do wyjęcia kluczyka. Uda się czasem ze wchodzi zapłon.. ale udaje mi się odpalić przekręcając kluczyk prawie w pozycje zapalenia wtedy mam zapłon i przekręcając do końca odpala z czym czasem gaśnie i znów pojawia się kontrolka która informuje o wyjęciu kluczyka..
Czyli to tez będzie związane z tym "BIAŁYM" elementem jak w tym temacie do którego dolaczylem linka??

vnv_nation
03-10-11, 17:51
Kontrolka do wyjecia kluczyka? A co to? Napisales to wszystko troche chaotycznie i nie do konca rozumiem na czym polega twoj problem. Ladna pogoda wez papier scierny i srubokret i skocz do auta - rozbierz i wyczysc te styki co koledzy radzili w watku ktory podales.. jak nigdy tego nie robiles to wiecej jak pol godziny ci to nie zajmie :)

Nemereth
03-10-11, 19:17
Imobilizer

skolopendra
03-10-11, 19:29
trzeba wymontować pętle immo i przeczyścić styki.może pomoże ...

djpito1234
03-10-11, 21:44
vnv_nation - kontrolka ktora informuje o tym ze zgasiłeś auto "taki migający symbol kluczyka na zegarze" ja to tak nazwałem ale może ma to swoja nazwę.,.
Nemereth - muszę Ci zmartwić ponieważ mam usunięty Immobiliser, tzn to jest dłuższy temat ale po krotce mówiąc wsadzony został tzw kluczyk "MATKA" który rozkodował immo i nie moglem w ogóle odpalić auta, szukałem jakiegoś Elektromechanika ktory by sie tym zajął ale nikogo nie znalazłem w moim rejonie ,jedynie Elektronika który ingeruje w komputer w aucie i on mi właśnie cos tam przelutowal w komputerze Hani.

djpito1234
04-10-11, 15:38
zrobione:)
siadłem właśnie przed chwila , rozebrałem , wyczyściłem papierem ściernym i jest GIT:)

skolopendra
07-10-11, 19:21
pasuje jeszcze prze konserwować jakimś mazidłem

maxv
04-08-13, 22:44
zrobione:)
siadłem właśnie przed chwila , rozebrałem , wyczyściłem papierem ściernym i jest GIT:)

A czy jest gdzieś jakiś manual jak to zrobić bo mam ten sam problem niestety ;(