Zobacz pełną wersję : podłączenie Radia alpine
Witam. Sluchajcie kupilem radio alpine cde9870r. W starym radiu wystarczylo podpiac dwie k0stki i radio gralo w tym podlaczam i nic sie nie dzieje czy trzeba dodatkowo cos podlaczyc czy moze radio jest popsute? prosze o szybka odpowiedz
radio jest zepsute albo zakodowane
sprawdź kable które ida do iso musi byc podłączone wszystko kolorami, zasilnia daje przewód żólty +12v i czerwony plusowy, czarny to masa a z głośnikami sam dojdziesz , jest jeszcze przewód, illumination od podświetlenia radia to tez musisz podlączyć, przewód niebieski to sygnał dla automatycznej anteny bądź do wzmacniacza jako przwód remote, mam nadzieje ze pomogłem pozdr
kicibobek, trzeba zapłon włączyć :] Próbowałeś? :P
I kable zasilające w kostce dobrze połączyłeś?
HAha dzieki szczerze mowiac to bym sie z tym zaplonem nie skanpnal:P jedna rzecz ominalem juz jest luzik radio *****iste, tylko ze glosniczki mam *****e z tylu boschmany i sobie nie radza. CO byscie polecili za glosniczki do tyly?
CO byscie polecili za glosniczki do tyly?
oo chlopie nie draznij stalych uzytkowownikow tego dzialu ;) poczytaj w szukajce na temat glosnikow na tyl a mianowicie z ich brakiem :bicie: chyba ze planujesz car audio video :d
kicibobek,
*****iste
*****e
regulamin !! Albo warn poleci i tyle będzie z Twojego pisania na forum przez najbliższy rok
Witam. Sluchajcie kupilem radio alpine cde9870r. W starym radiu wystarczylo podpiac dwie k0stki i radio gralo w tym podlaczam i nic sie nie dzieje czy trzeba dodatkowo cos podlaczyc czy moze radio jest popsute? prosze o szybka odpowiedz
Mam ten sam problem w Alpinie 9854R :(
Zdradź mi ten sekret, może też coś ominęłam :/
Sephora, włącz zapłon ;) Radia alpinki działają przy standardowej przejściówce z Hondy tylko na włączonym zapłonie.
Jak chcesz to przerobić to musisz czerwony i żółty z kostki radia podłączyć do żółtego w kostce z przejściówki z oryginalnej instalacji, wtedy radio będzie grało bez zapłonu.
Jak coś to wal na gg czy pw, ostatnio to przerabiałem w Alpine CDE-9846RM i jeśli masz taką samą kostkę jak w moim to da się to przerobić bez żadnego lutowania.
Hej, dziekuje bardzo za odpowiedz :)
juz sobie poradzilam sama,
okazalo sie, ze dwa kabelki byly zle polaczone :d
Pozdrawiam