Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Swiatła postojowe

urazman
02-10-11, 19:07
Mama takie pytanko, czy w civic 5 gen, moge podlaczyc się pod swiatła postojowe, tzn dokładnie gdzie? np zamiast awaryjnych w pilocie centralnym, zeby pozycyjne pomrygały :D

PlushaQ
02-10-11, 20:03
No, zastanów się… jak jest podpięty alarm do kierunków, to wystarczy przepiąć to do wiązki od pozycyjnych. Nie widzę filozofii w tym.

urazman
03-10-11, 08:06
No tak, ale czy mógłby ktoś podpowiedzieć gdzie ten kabel najlepiej złapac, nie wiem który to

PlushaQ
03-10-11, 08:26
Manual się kłania. Idziesz po kablu od alarmu i szukasz gdzie łączy się*z obwodem kierunków, następnie wylutowujesz go (chyba, że jakiś druciarz montował, to wyplatasz), następnie szukasz kabla od pozycji (manual), obdzierasz z izolacji delikatnie, lutujesz kabel od alarmu, izolujesz = bangla.

kyzer
04-10-11, 23:24
Możesz mieć też dwa kable od alarmu do prawych kierunków i do lewych w tedy wykorzystujesz 1 a drugi izolujesz.

PysiakNH
05-10-11, 00:33
hm, widze temat świeży to zadam pytanie, ale uprzedam - jestem laik w temacie elektryki itd więc mozecie się śmiać...
jak chciałbym, zeby kierunkowskazy świeciły mi się razem ze światłami pozycyjnymi to musze zrobić to co tu jest opisane czy tu chodzi o coś innego?
widuje ostatnio niedaleko takiego V gena i jak świecą mu się światła pozycyjne to razem z kierunkowskazami. można jakiś poradnik dostać jak to zrobić?

skilo_one
05-10-11, 13:03
hm, widze temat świeży to zadam pytanie, ale uprzedam - jestem laik w temacie elektryki itd więc mozecie się śmiać...
jak chciałbym, zeby kierunkowskazy świeciły mi się razem ze światłami pozycyjnymi to musze zrobić to co tu jest opisane czy tu chodzi o coś innego?
widuje ostatnio niedaleko takiego V gena i jak świecą mu się światła pozycyjne to razem z kierunkowskazami. można jakiś poradnik dostać jak to zrobić?

Najlepiej jak zamienisz jednowłóknowe oprawki w kierunkach na dwuwłóknowe, słabsze włókno podepniesz pod kabel od świateł postojowych do lampy, mocniejsze włókno wraz z masą do wiązki od kierunkowskazu i bangla - tak po krótce.