Zobacz pełną wersję : pytanie?!
co moze byc przyczyna, przy drganiach na kierownicy przy hamowaniu z wiekszej predkosci np; ponad 100 km/h.
Niewyważone koła, uszkodzone opony, krzywe tarcze hamulcowe, krzywa piasta, zużycie układu jezdnego, zła zbieżność i pewnie jeszcze coś pominąłem
Ja uważam, że pogięte tarcze hamulcowe. bo gdyby były niewyważone koła to by bicia były przy normalnej jeździe a nie tylko przy hamowaniu.
[H] Dylu [H]
25-04-07, 18:00
Ja uważam, że pogięte tarcze hamulcowe. bo gdyby były niewyważone koła to by bicia były przy normalnej jeździe a nie tylko przy hamowaniu.
tez tak uważam...
tylko jak juz bedziesz kupowal nowe, to nie kupuj tanich...bo rozgrzejesz je, wpadniesz w gleboka kaluze i bedziesz mial to samo...warto doplacic...brembo nie sa wcale takie drogie a klasa wysoka...
Dylu [H]]bo rozgrzejesz je, wpadniesz w gleboka kaluze i bedziesz mial to samo...warto doplacic...brembo nie sa wcale takie drogie a klasa wysoka...
A kto powiedział, że brembo się nie pogną, jak wjedziesz w kałużę gorącą tarczą?
Ogólnie trzeba dbać o wszystkie heble, co by ich głupio nie zniszczyć
aha dzieki za pomoc,rozejrze sie za nowymi tarczami ...
[H] Dylu [H]
26-04-07, 13:26
A kto powiedział, że brembo się nie pogną, jak wjedziesz w kałużę gorącą tarczą?
raczej sie nie pognal...wlasnie dlatego placi sie za nie wiecej...a nawet jak by mogly sie wygiac to w ZNACZNIE gorszych warunkach niz tanie zamienniki...
sa tacy co im sie brembo pogiely... po nie duzym przebiegu, wiec nie sa takie superasne.
a tacy co im sie brembo pogiely
Chyba te robione w Polsce, albo po wpakowaniu się rozgrzaną tarczą w kałużę
Dylu [H]]
raczej sie nie pognal...wlasnie dlatego placi sie za nie wiecej...a nawet jak by mogly sie wygiac to w ZNACZNIE gorszych warunkach niz tanie zamienniki...
g... prawda...
wielu z nas... kupując lepsze tarcze nie dba o nie...
i wyniki są jakie są...
każde tarcze mozżna zajeździc.....
moge to udowodnic....
GrzechuLSi
29-04-07, 13:34
to lepiej kupic tani chlam JC niz brembo?? Nie sadze... Mam te JCoskie tarcze i gorszym szlamem jeszcze nie chamowalem. Niedosc ze piszcza to po roku juz sie troche wygiely a do tego tak chamuja jakbym polonezem jechal. Jedzil ktos polonezem?