PDA

Zobacz pełną wersję : Ucieka woda z chłodnicy i ze zbiorniczka Hania 1.3 1993r

majcherrr1993
02-10-11, 09:48
Witam wszystkich użytkowników formu. Mój problem objawia sie tym ze ucieka mi woda z chłodnicy i ze zbiorniczka, np. przed wyjazdem uzupełniam płyny na maxa i po 100km trasy w zbiorniczku nie ma juz wodu , a w chlodnicy jest na maxa , jestem po wymianie tłumika jesli to ma znaczenie dodaje link tłumika jaki posiadam obecnie w aucie http://allegro.pl/tlumik-sportowy-mugen-basowy-wm-silencer-opalany-i1835036825.html, Bardzo prosze wszystkich miłośników hani o pomoc w moim problemie. Gdyż było by mi się cieżko rozstac z moja Hania ;(

Maskunt
02-10-11, 10:04
A co ma tłumik do układu chłodzenia? Gdzieś Ci pewnie ucieka płyn i tyle. Sprawdź na początku chłodnicę i szczelność połączeń, przewody. Sprawdź też wew stronę korka wlewu oleju silnikowego, jeśli jest tam coś przypominającego majonez, to uszczelka pod głowicą jest do wymiany (do tego oczywiście olej i filtr) i płyn miesza Ci się z olejem.

majcherrr1993
02-10-11, 10:16
Honda nie bierze mi oleju , jak odkrecam korek to nawet powietrze nie dmucha i nie widac tam nic takiego jak tu kolega pisze , słyszałem tez ze jesli jest cos z uszczelka to ogrzewania moze nie byc ja mam :)

Nie ma nic przypominajacego majonez a olej w silniku jest złocisty :)

vnv_nation
02-10-11, 22:54
Poszukaj po prostu wycieku no i tyle. Cala filozofia. Na odleglosc nikt ci nie stwierdzi skad ci cieknie.

reaktor
03-10-11, 01:40
pewnie z pompy wody cieknie
wycieku nie znajdziesz bo tam słaby dostęp