Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Brak iskry spalona 2 cewka zapłonowa

Scott
01-10-11, 15:54
Witam!!
3 dni temu Moja Hania nie chciała odpalić, po sprawdzeniu chyba wszystkiego okazało się ze winna cewka w aparacie zapłonowym, po podstawieniu starej cewki chyba ze skody iskra się pojawia wiec pojechałem do IC po nową- dali z firmy magnet marelli wstawiłem nową cewkę i Honda odpaliła za pierwszym strzałem auto chodziło idealnie nie było żądnych niepokojących oznak...dziś jednak stanęła na środku ulicy i nie chciała odpalić... po zholowaniu i ponownym sprawdzeniu okazało się ze to znów cewka..
I teraz nie wiem co robić...czy to była wadliwa cewka?? czy może jest jakaś inna przyczyna?? byłem u kilku elektryków i powiedzieli mi ze mogą się robić przepięcia i palić cewkę i ze trzeba wymieniać wszystko po kolei od swiec po przewody i kopułkę....wykluczyłem moduł który rzekomo miał dawać niewłaściwe napięcie bo to niemożliwe żeby wychodził z niego zbyt wysoki prąd, ładowanie aku bez obciążenia to ok. 14,4 ... może ktoś z was miał podobny przypadek i mogłby coś podpowiedzieć bo mi już łeb siada....

sapek
02-10-11, 09:56
Wymień przewody wysokiego napięcia. Prawdopodobnie jest przepięcie między przewodami dwóch cylindrów. Dla pewności sprawdź też masy cewki oraz świec.