Zobacz pełną wersję : Nie działa mi nawiew Hania 96r. D15Z6
mam problem z nawiewem, nie działa mi dmuchawa na wszystkich stopniach nawet na 4 stopniu. Sprawdziłem bezpieczniki są OK żaden nie jest spalony. Do samej dmuchawy prad dochodzi bo podłączyłem do zasilnia dmuchawy żarówkę i na każdym stopniu sie paliła i jak zmienialem stopnie od 1 do 4 to tez przygasała i paliła sie z róznym natężeniem. powiedzcie mi czy to jest padnięta dmuchawa czy może co innego. Bo sam nie wiem co mam robic czy kupowac silnik i wymieniac?
Witaj,
Zmieniales silnik w swoim 5D na D15Z6? Jaki miales wczesniej?
*post zmieniony* Czytaj post ponizej.
Pozdrawiam. :)
Z szukania Cię nie zwolnie bo było o tym setki razy. Ale z tego co piszesz płytkę z drutami oporowymi masz sprawną. Więc zostaje zapiąć na krótko silnik dmuchawy i będzie wiadomo. Jednak wydaje mi się że to właśnie będzie to skoro żarówka działa ( zmienia jasność świecenia ) . Stawiam na silniczek dmuchawy.
Przecież chyba w łatwy sposób możesz sprawdzić silniczek dmuchawy. Podłącz do n iego bezpośrednio z pewnego miejsca 12V i zobaczysz czy smiga, jeśli nie to sprawa jasna.