Zobacz pełną wersję : D13B2 wspomaganie kierownicy
Witam, przymierzam się do montażu wspomagania kierownicy w moim Civicu, niestety jest to uboga wersja bez dodatków typu wspomaganie, el.szyby el.lusterka itp. , i tu moje pytanie ile by mnie wyniósł całkowity koszt montażu wspomagania oraz ewentualnie jaki polecacie warsztat w Koszalinie, w którym bym mi wszystko zamontowali w rozsądnej cenie bez zdzierania.
Kosztuje tyle, za ile znajdziesz części plus robota. Potrzebujesz wymienić maglownicę, założyć koło pasowe pod pompę wspomagania (chyba, że masz jakieś wolne miejsce), łapę wspomagania, zbiorniczek, całą instalację itp. Znajdź użytkownika x-tygrysek-x w dziale OGŁOSZENIA, on ma dobre ceny i pewny sprzęt, a nie warto oszczędzić i kupić np. cieknący magiel.
jak dla mnie nie warto, ale Twoja kasa Twoje zabawki :)
PAWELEKHONDA
20-10-11, 20:05
a ja mysle ze warto , zakłądałem wspomaganie i wyszło mnie z 200 zł oczywiscie samemu zakładajac .Bo kupno wspomagania kompletnego i sprzedaz swojej maglownicy. Za takie pieniadze to warto miec troszke ułatwienia w samochodzie:)
Witam,ja jestem swiezo po montazu wspomagania do jajka .Graty kupilem od uzytkownika z forum za 300zl ,dzien w kanale i kilka browarkow :)
Ja robiłem za 500 (części + robocizna + PSF)