Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Brak iskry druga cewka się poddaje...............

Scott
30-09-11, 19:10
Witam!!
3 dni temu Moja Hania nie chciała odpalić, po sprawdzeniu chyba wszystkiego okazało się ze winna cewka w aparacie zapłonowym, po podstawieniu starej cewki chyba ze skody iskra się pojawia wiec pojechałem do IC po nową- dali z firmy magnet marelli wstawiłem nową cewkę i Honda odpaliła za pierwszym strzałem auto chodziło idealnie nie było żądnych niepokojących oznak...dziś jednak stanęła na środku ulicy i nie chciała odpalić... po zholowaniu i ponownym sprawdzeniu okazało się ze to znów cewka..
I teraz nie wiem co robić...czy to była wadliwa cewka??czy może jest jakaś inna przyczyna?? może ktoś z was miał podobny przypadek i mogłby coś podpowiedzieć bo mi już łeb siada....

bstwojtek
30-09-11, 20:03
moduł podaje nie taki prąd na cewke i ją pali... a kupno nowego to graniczy z ceną kupna całego aparatu wiec sie nie oplaca

Scott
30-09-11, 21:20
moduł moge miec za 80 zł jesteś pewny ze tak jest??iskra była przez 2 dni i wszystko było OK na cewce nie ma znaków przegrzania

minidet
01-10-11, 16:18
A alternator/regulator napięcia alternatora daje poprawne napięcia ? Sprawdź jakie masz napięcie w instalacji, może tu jest winowajca

Scott
01-10-11, 19:16
ładowanie bez obciążenia okolo 14,3

ciemalek
02-10-11, 14:53
witam mam praktycznie te same objawy co Ty , wymieniales moduł w aparacie?? jak tak czy jest poprawa??

Scott
02-10-11, 15:10
modułu jeszcze nie wymieniałem raczej go zostawię....

Pustynniak
17-10-11, 22:28
miałem ostatnio taką sytłację że hania nie odpala, w moim przypadku był to moduł zapłonowy (zakup nowego zamiennika w jc to kosz ok 140zł)