PDA

Zobacz pełną wersję : zapala sie kontrolka check engine

anusmaster
24-04-07, 18:35
nie wiem co sie dzieje , zapala sie kontrolka od silnika, czym to moze być spowodowane??kiedyś też mi sie zapaliła ale wyłączyłem silnik i jak go włączyłem wszystko było ok. a teraz po przejechaniu 200m juz sie włancza, jaka moze być tego przyczyna prosze o jakieś rady

tehCleaner
26-04-07, 00:14
Miałem to samo niedawno, podpiołem tester sondy lambda i okazało sie ze nie pracuje, wymieniłem na uniwersalna jednaprzewodowa i kontrolka juz sie nie swieci.

pozdro.

simon_55
06-05-07, 20:41
tak jak mowi tehCleaner, sonda dead :d

DJK
07-05-07, 11:36
Komp pod nogami pasażera jakie błędy pokazuje :bicie:

anusmaster
08-05-07, 17:16
a żebym to ja wiedział jakie pokazuje, dzwonie po elektromechanikach to albo nie mają kompa zeby podłączyć albo jak mają to twierdza że nie ma wejscia żeby kompa podłączyć;/
co mam zrobić?? bo mnie to już wszystko zaczyna wkurzać
a co do tej kontrolki to zapala sie i swieci, a czasami jest tak że jade długo i nic wogóle sie nie zapala, a znowu ujade 100m i świeci!!!!
*****a czestochowa nic tu nie ma;/

Jaxpl
08-05-07, 21:01
a żebym to ja wiedział jakie pokazuje, dzwonie po elektromechanikach

Zwróć uwagę na czerwoną diodę w twoim kompie (w samochodzie!!). To właśnie ona, za pomocą określonej liczby mignięć pokazuje błędy. Przekręć kluczyk do momentu zapalenia się kontrolek, nie zapalaj silnika. Wtedy dioda zacznie mrugać, albo nie. To znaczy jeden raz zaświeci, kontrolnie, a potem jeśli nie ma błędów już się nie odezwie. Jeśli jednak błędy będą będzie mrugała cyklicznie, wystarczy policzyć taki cykl.

anusmaster
18-05-07, 12:02
znalazłem gościa co podjął sie sprawdzenia co sie stało, stwierdził że poszedł czujnik prędkości co jest przy lince;/, a ja na to ile takie coś kosztuje, a on wie pan ma pan bardzo nietypowe auto!!! jak to nietypowe przecież dużo jest civiców IV gen:), z tego co wiem to mało zostało bo zostały sprasowane bo są stare, jak pan chce ten czujnik to niech pan poszuka po autozłomach może sie gdzies trafi;/

tak wyglądała rozmowa, wie ktoś może jak wygląda ten czujnik??

emg
18-05-07, 12:05
w 4 gen prędkościomierz jest sterowany mechanicznie linką ze skrzyni i w zegarach jest czujnik, który zamienia obroty linki na impulsy do kompa, więc albo poszla Ci linka, albo się wypięla, albo coś z zegarami - uszkodzenie prędkościomierza, brak zasilania/masy

anusmaster
18-05-07, 17:45
koles kazał mi kupić czujnik prędkości;/
ile takie coś może kosztować??obdzwoniłem wszystkie złomy wokół i nigdzie nie ma żadnego civica;/

grafix
18-05-07, 23:44
zczytaj kody bledow kompa

jak by ci poszedl czunik predkosci to bys zauwzyl dziwne objawy zachowania wskazowki a o taowych nie piszesz nam tutaj ...

nie dzwon po elektromechanikach tylko po ludziach ktorzy ogarniaja hondy

anusmaster
20-05-07, 20:10
to jednak bedzie ten czujnik predkości , dioda miga 17 razy