PDA

Zobacz pełną wersję : Pomocy! !Podczas jazdy silnik gaśnie i uruchamia się alarm co jest?

miro.
29-09-11, 11:29
Witam,
Jak w tytule mam problem prawdopodobnie z alarmem, podczas normalnej jazdy nagle! uruchamia się alarm silnik gaśnie i koniec, ostatnio na skrzyżowaniu więc panika była.
Bateria w pilocie wymieniona, hania od nowości w moich rękach (ES7,D16V1,2002r) Alarm montowany przy zakupie auta w ASO, i właśnie do serwisu hondy wykonałem telefon i koleś stwierdził, że coś nie tak musi być z silnikiem, trochę mnie to zaskoczyło ponieważ jak uda mi się rozbroić alarm, to uruchamiam bez problemu silnik i auto idzie jak burza, ale po kilku km to samo blokada i stop.
Może ktoś miał taki przypadek?

LemonR
29-09-11, 12:03
Jeżeli masz syrenę alarmową z własnym zasilaniem to spadek napięcia może ją uruchamiać i jednocześnie powodować zgaśnięcie silnika. Czyli warto by sprawdzić akumulator/alternator.

miro.
29-09-11, 13:03
Jeżeli masz syrenę alarmową z własnym zasilaniem to spadek napięcia może ją uruchamiać i jednocześnie powodować zgaśnięcie silnika. Czyli warto by sprawdzić akumulator/alternator.

Akumulator mam ok, pozostaje sprawdzić alternator i zasilanie syreny. Dzisiaj zrobiłem sporo km i nic zero problemów.
Ciekawe nie? może hania ma mały kryzys

rafal
29-09-11, 17:13
Może jakiś bezpiecznik jest na wykończeniu i daje mniejsze napięcie niż powinien. Spadek napięcia może włączać odcięcie zapłonu.
Czasami bezpiecznik lekko się przypala ale nadal przepuszcza prąd.

Krzysztof1969
29-09-11, 18:37
Bezpiecznik napięcie? No miej litość....Można byłoby przypuszczać że uzbraja się alarm z jakiegoś powodu. Syrena jest tylko dzwiękowym info i nic poza tym.