Zobacz pełną wersję : Zamulony silnik szarpie i na niskich i na wysokich obrotach
Hondziarz84
28-09-11, 23:58
Silnik D14A2 silnik ma muła od 2200-3000 obrotów potem względnie się rozpędza. Powyżej 4500 znowu się muli. Wymienione świece, kable WN dobre, filtry mają niecałe 10tys km. I podczas przyspieszania powyżej 3tys obrotów słychać taki dziwny świst. Silnik się nie grzeje utrzymuje temperaturę idealnie. Oleju dolewam niecałe 0.5l od wymiany do wymiany. Objawy są takie jakby przy pewnych obrotach nie było dopływu paliwa. Jakieś pomysły? Bo szukałem na forum ale nie znalazłem jednoznacznej przyczyny.
Próbowałeś wyczyścić krokowca?
Próbowałeś wyczyścić krokowca?
A co ma silniczek krokowy regulujący otwieranie się przepustnicy na wolnych obrotach do obrotów 2200-4500 ja się pytam?
:)
A zawory wyregulowane?
Hondziarz84
29-09-11, 21:31
Zawory niedawno regulowane były przy okazji wymiany rozrządu jakieś 4tys temu.
A może być przyczyną brudny filtr paliwa bo ostatnio na oparach często jeździłem i to takich że miałem problem żeby zapalić?
brudny filtr paliwa
To pierwsze co przyszło mi do głowy, ale pisałeś, że wymieniałeś filtry.
Jesli nie tankujesz na porządnych stacjach to może i cos przytkało filtr.
Hondziarz84
29-09-11, 23:22
Głównie na Neste i na Orlenie ale chyba nigdy nie ma pewności co do jakości paliwa:)
A jak z odpalaniem? Bo przyszły mi jeszcze na myśl palec i kopułka...
mam podobny problem w sumie to taki sam wymienilem filtr swiece przewody czujniki temoeratur map sensor czujnik przepustnicy sonde i nadal to samo sil brakuje wie ktos moze jakie cisnienie powinna dawac pompa sprawdzalem na zamknietym obiegu wyskoczylo 4,5 bara a wywala mi blad 43 czyli niesprawny uklad zasilania paliwem
Hondziarz84
30-09-11, 13:47
Zapala bez problemu jak zimna.. jak ciepła to i z 3 razy trzeba pokręcić. Najgorzej jest pod światłami ruszam zmieniam z 1 na 2 i ludzie z tyłu się wk... czemu się tak wlokę:) A mi po prostu na pewnych obrotach autko nie chcę się rozpędzać...