Zobacz pełną wersję : miska olejowa
Witam. Zaczyna mi się przesączać olej przez miskę - pilnie potrzebuje nowej - od jakich modeli będzie pasowała do silnika 1.6i SR VTEC (D16Y2) - Ciężko znaleźć akurat do tego silnika a podobno pasuje też od innych. Ewentualnie może ktoś ma jakąś na zbyciu w dobrym stanie?
Gdybym mieszkał w Polsce to kupiłbym chyba tutaj (http://www.czesci24.pl/szczegoly/575079/miska-olejowa-honda-civic-mb_-mc2-lb-5d-kombieu-01970401). Co prawda moja jeszcze nie przecieka, przynajmniej przez ścianki, ale już się rozglądam.
Może do Twojego modelu też mają, chociaż słyszałem, że cała seria D ma takie same miski. Oczywiście musisz to potwierdzić, w pewniejszych źródłach.
Zawsze możesz oczyścić a dziurki zaspawać. Na to hammerite matowy i jeszcze pojezdzi. U mnie już 3lata i ani śladu oleju a koszt żaden
Ja testowalem zamienniki misek i kazda puszczala olej na laczeniu miska - uszczelka - silnik. Kupilem w koncu ori i nie ma problemu.
Ja testowalem zamienniki misek i kazda puszczala olej na laczeniu miska - uszczelka - silnik. Kupilem w koncu ori i nie ma problemu.
Z tym że OEM to zdaję się ok 600zł a wyrób PJ (porównywalnej jakości z oryginałem) - płaciłem 260zł z przesyłką kurierem - zamawiane na czesci24 półtora roku temu. Do tego uszczelka z InterCarsu i po kłopocie. U mnie nic nie cieknie.
Moim zdaniem spawanie nic nieda. Skoro blaszka jest dzirawa to znaczy że jest bardzo cienka i nadaje się do wymiany.......bo obyś podczas jazdy nagle oleju całego nie zgubił i silnika nie zarżnął. Po co ryzykować.
Widocznie mialem pecha i dostalem dwa rozne buble :)
Mike ma racje - miska to nie oslona przegubu. Jak Ci silnik straci olej to bedzie kuku.
ja mam d16y3. jak kiedyś kupowałem miskę na necie to pisało że pasuje też do d16y2 więc poszukaj sobie od d16y3 ;)
Będzie pasować tak miska:
http://czesci.4cars.pl/samochodowe/HONDA,CIVIC,CIVIC_V_EJ9_EK34,all,13224,Silnik,Misk a_olejowa,0,miska_olejowa.php
do civica 96r 1.4i ?