PDA

Zobacz pełną wersję : Charczący głośnik PB S-6C

Sosik5
27-09-11, 15:08
Witam,
mam problem z jednym głośnikiem. Dziś zdjąłem boczek, zerknąłem jak to wygląda i okazało się, że wina leży właśnie po stronie głośnika - wciskając palcem membranę czuję jak o coś jakby tarła, co jest na pewno powodem charczenia podczas słuchania muzyki. Jak wcisnę membranę, to można spokojnie słuchać, nic się nie dzieje. Moje pytanie: co z tym zrobić, żeby można było spokojnie jeździć i żeby coś tam sobie leciało? Są może jakieś zestawy naprawcze?

sivy
28-09-11, 11:20
mi tez kiedyś rozleciał sie powrbass . jakas firma naprawiłaby mi go za 90zł. Mi jak charczało zdiagnozowali uszkodzenie cewki. Olałem temat kupiłem jeden nowy głośnik. Bo co mi po naprawie głosnika jak tam nawet nie bedzie ori czesci to tak jakbym kuipił na llagro głosnik za 30zł ;)

Sosik5
28-09-11, 16:07
Yhm. I w tym przypadku to chyba też cewka. A jaki głośnik dokupiłeś? :D

sivy
28-09-11, 16:22
a jakis zwykły ze sklepu nawet nie wiem jakiej firmy niskitonowy. uznałem ze jak mam płącić za naprawe 90zł na częściach zamiennych i czekac 3 tygodnie to wyjdzie na to samo jak kupie sobie jakiś inny zwykły. No podczas naprawy zmieniają wszystko oprócz magnesu i kosza. wiec z powarbassa została by mi tylko naklejka ;). Założyłem ten zwykły jest troche lichszy dźwiek ale można to znieśc ;)

kyzer
01-10-11, 22:37
Możesz spróbować w jakimś sklepie car audio, alarmów, cb itd starszej daty, czasami siedzą tam ludzie którzy naprawią uszkodzenie po pieniądzach bo może wystarczy wyczyścić np albo dokleić.
Jeśli się nie uda to albo komplet pb albo tak jak kolega wyżej.