Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Wymiana linki ręcznego

krzluk
26-09-11, 21:16
Witam, szukam manuala jak podciągnąć linkę ręcznego w hani z 2008r. Ręcznego używam często, a ostatnio zaczęło się nagrzewać tylne lewe koło!!:mad:
Zdjąłem koło, przeczyściłem, ale nic nie dało, jedynie ręczny zaciągam do końca a ten ledwie trzyma, więc pomyślałem, że trzeba podciągnąć linkę albo przeczyścić kanały:(
Znawców tematu proszę o pomoc!!!
Dzięki

Salwek
26-09-11, 23:31
nie ten dział. o takich pytań jest dział techniczny.

semri
27-09-11, 21:51
Topic o wymianie, txt o naciąganiu. By naciągnąć linkę musisz zdemontować podłokietnik.

pepe
28-09-11, 12:06
nie ten dział. o takich pytań jest dział techniczny.

A na jakim dziale jesteśmy kulinarnym?

Kras
29-09-11, 09:53
Topic o wymianie, txt o naciąganiu. By naciągnąć linkę musisz zdemontować podłokietnik.
A ja ostatnio zdjalem podlokietnik przy okazji innej zabawy i tez chcialem naciagnac linke - niestety nie zlokalizowalem mechanizmu. A na pewno patrzylem dokladnie. Chyba, ze jest przy samej dzwigni i trzeba zdemontowac rowniez ten plastik wokol niej, chociaz nie sadze.

Jacek65
29-09-11, 12:42
Witam, szukam manuala jak podciągnąć linkę ręcznego w hani z 2008r. Ręcznego używam często, a ostatnio zaczęło się nagrzewać tylne lewe koło!!:mad:
Zdjąłem koło, przeczyściłem, ale nic nie dało, jedynie ręczny zaciągam do końca a ten ledwie trzyma, więc pomyślałem, że trzeba podciągnąć linkę albo przeczyścić kanały:(
Znawców tematu proszę o pomoc!!!
Dzięki

Jak ci się koło grzeje to raczej zacisk nie puszcza.Przeczyszczenie nie zawsze daje rezultaty.trzeba wymienić elementy recznego bo mogą byc już mocno podrdzewiałe.W poprzednim fiacie miałem czesto problem z recznym.Więc troche znam takie sytuacje.A to że słabo hamulec trzyma to faktycznie może być rozciagnieta linka.Nie wiem jak tutaj jest w civiku,ale we fiacie była jej regulacja.Trzeba bylo tylko wjechać na kanał lub podnieśc auto i kilka minut roboty.Może też tu tak podobnie jest.Pozdrawiam,

krzluk
09-10-11, 09:39
Niestety, musiałem wymienić linkę:(, koszt 420zł w serwisie, ale pojechałem do Morawicar koło Krakowa i wymienią mi za 200zł - zobaczymy
Ale dzięki wszystkim za porady.
Jak będę miał zrobiony - dam znać.
Pozdrawiam

manieks80
06-11-11, 22:46
Regulacja ręcznego jest w podłokietniku, jest tam gumowa zaślepka którą trzeba wyciągnąć a natępnie długą nasadkę 10mm wkładamy do środka i tam jest nakrętka do regulacji.

Kras
07-11-11, 08:57
Dobrze wiedziec.

'free
07-11-11, 15:17
Ja bym polecił coś takiego: http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?10037-Instrukcja-serwisowa-do-Civica-8-gen.-PL!!!&highlight=service

BARDZO POMOCNE.

Pozdro