Zobacz pełną wersję : Świst jak turbo....
Witam. Posiadam ej9 d14a3 i od kilku dni gdy podczas jazdy kręce hondę powyżej 4.000 obr to słychać donośny świst jak w turbo heh.... Śmieszne lecz prawdziwe.... Co jest grane? Wczesniej nie było niczego takiego, dodam że leciutko puszcza mi wydech na łączeniu z końcową puszką.
u mnie po remoncie też tak mam :D
vnv_nation
26-09-11, 16:08
Za mocno napiety pasek rozrzadu.
Paska nie wymieniałem, lecz planuję wymienić jeszcze przed zimą.
vnv_nation
26-09-11, 17:35
Paska nie wymieniałem, lecz planuję wymienić jeszcze przed zimą.
Jak ci juz to wyje to zrob tak zebys tej zimy jeszcze ze swoim autem doczekal :p sprawdz to lepiej jak najszybciej, bo jak sie okaze to ci rozrzad wyje to mozesz dlugo nie pojezdzic..
marcinoCRX
04-10-11, 11:03
albo to turbo whistler w wydechu :D
i jak z tym paskiem?? to jego sprawka??
też chciałbym mieć taki świst ;P pseudo turbo :)
Może ci łapie nie wielką ilość lewego powietrza ? JA tak miałem i też gwizdało
Wojtec12345678
08-10-11, 21:06
Też mam świst jak turbo, a rozrząd robiony 2 miesiące temu, i przed wymianą i po jest to samo
Jeśli świst nasila się w zakresie 2-3000obr a potem go nie słychać...to za mocno napiętą rolka napinacza. Nie ważne czy jest nowa, czy wiekowa. Wystarczy leciutko za mocno napiąć i już mamy świst.
u mnie tez jest taki swist, a dziwne jest to ze po wymianie rozrzadu tego nie było a taki swist jest moze od kilku dni. Dzis na 100% takie cos miałem, jak cofałem (wiec nie wysokie obroty) a swist jakby turbo. C
Wiec co może byc problemem ? Wymieniałem rozrzad ze 3 miesiące temu...
vnv_nation
10-10-11, 00:18
A ja juz mowilem to na poczatku i powtorze jeszcze raz! Za bardzo napiety rozrzad!