Zobacz pełną wersję : Fajna strona z dużą ilością informacji o Civic'ach
Ponieważ przeszedłem przez forum w poszukiwaniu informacji o pojemności mojego baku i nić ciekawego nie znalazłem zacząłem przeglądać google,,, no i trafiłem na dość fajną stroną z wypisem wszystkich (chyba) modeli Civic'ów wraz z krótką specyfikacją, może sie komuś przyda.
http://new-car-model.com/honda/civic/
P.S. Dla wszystkich którzy pisali ze 5D z 97 ma 50l albo 55l bak ----NIE PRAWDA ------ jest 45L
Honda Civic IV
1.4
Body n/a
No. of Doors n/a
Seats n/a
Displacement (cc) 0
kompedium wiedzy.......
P.S. Dla wszystkich którzy pisali ze 5D z 97 ma 50l albo 55l bak ----NIE PRAWDA ------ jest 45L
BZDURY pleciesz kolego. Radzilbym Ci poczytac manual zanim jeszcze raz napiszesz jakas GLUPOTE.
Nawet na tej niesamowitej stronce podaja, ze bak ma 55L...
Honda Civic Fastback VI
Volume Fuel Tank (l) 55
Pzdr.
Chyba wiem ile mam,,,a oto cytat ze strony
Honda Civic VI-1.5 i Vtec-E
Volume Fuel Tank (l) 45
Wiec może określenie BZDURY nie do końca tu pasuje,, powstrzymam sie od dalszego komentowania twojej wypowiedzi bo jestem świeży na forum.
Na potwierdzenie moze ci wysłać paragon ze stacji,,,, oj NO COMMENT
/pozdrawiam
Spalanie 1.6 :
City, l/100 km. 12
12 litrow?! Chyba na Schumachera tak - tyle to pale jak jade na autostradzie z butem w podlodze.
12 w miescie to bym musial ciagle ja katowac.
Tej stronie to może za bardzo nie wierzcie bo piszą tam że HB 5gen ma 5 drzwi a ja już chwile tym samochodem jeżdże i jak dotąd znalazłem tylko 3 drzwi.
A widzisz jak te hanki mogą człowieka zaskoczyć??? Szukaj szukaj, może się nagle gdzieś objawią jeszcze dwie sztuki??? :aloha:
Swoją drogą swojej też się muszę dokładniej przyjrzeć ;)
pepe1980, widzę że zyjesz sobie w błogiej nieświadomości lub sam nie wiesz jaki masz samochód !!!!
http://new-car-model.com/honda/civic/honda_civic_fastback_vi1.5_16v(5083)/
a określenie BZDURY pasuje w 1000% i masz rację nie komentuj jak się nie znasz
a co do samej strony to jest do kitu
narazie zostawiam temat otwaryt zobaczymy jak się temaat rozwinie
Chyba wiem ile mam,,,a oto cytat ze strony
Honda Civic VI-1.5 i Vtec-E
Volume Fuel Tank (l) 45
Chyba jednak nie. Pograzasz sie coraz bardziej. Doczytaj w tabelce, ktora cytujesz o jakim aucie mowa... O SEDANIE, nawet nie wiadomo do konca czy generacja sie zgadza. Wg. nomenklatury przyjetej na tej stronie Twoja Honda to Fastback i wielkosc baku nie zalezy od pojemnosci silnika ani roku jej produkcji.
Wiec może określenie BZDURY nie do końca tu pasuje,, powstrzymam sie od dalszego komentowania twojej wypowiedzi bo jestem świeży na forum.
Na potwierdzenie moze ci wysłać paragon ze stacji,,,, oj NO COMMENT
/pozdrawiam
A ja Ci mowie, ze to co piszesz to BZDURY i kazdy wlasciciel 5D to potwierdzi.
Producent wszedzie w orginalnych materialach nt. Hondy Civic 5D podaje, ze bak mial 55L, ale rozumiem, ze Ty wiesz lepiej.
Jak chcesz, to wrzuc skan paragonu. Ciekawe czy wiesz ile miales paliwa w baku jak tankowales i ile wynosi rezerwa w 5D.
Pzdr.
Ooo nie wiedziałem, że jeżdżę Jeepem ;)
ok, jezeli moja pomyłka to przepraszam wszystkich,,, ale nadal bede sie trzymał tego ze bak ma 45L.,,, na rezerwie przejechałem około 60Km,,,, po czym pojechałem na stacje i wlałem do maxa,, kilka razy odbiło, wiec uznałem ze juz pełno,,,, weszło 42L,,,, jezeli bak ma 50 czy 55L to proszę o informację gdzie sie ukryło jakieś 10L??
no chyba ze rezerwa to 15L?
Pepe, mozesz nawet uwazac, ze bak ma 30L, nikt Ci tego nie broni. Po prostu nie pisz, ze producent auta nie ma racji, bo wg. Ciebie jest inaczej. Wprowadzasz w ten sposob innych niepotrzebnie w blad.
A co do baku i rezewrwy, to pompa nie ciagnie paliwa z dna baku, inaczej szybko przestalaby pracowac z powodu syfu, ktory tam zalega. Bak ma wiec na dnie kilka litrow paliwa (liczmy ok. 2-3L), pozniej ok. 8-10L to zakres rezerwy, na ktorym ssie juz pompa a reszta to tyle ile uda Cie sie zatankowac (4x L) minus ewentualnie jakies zapowietrzenie baku. Chcac nie chcac 55L uzbiera sie bez problemu.
Z reszta i tak wszystko zalezy od egzemplarza. Niektorzy nie raz wlewali ponad 50L do baku.
Pzdr.
ok, dzięki za wyjaśnienia.
dobra zamykam bo nic dobrego z tego tamtu nie będzie :)
[ Dodano: Pon 23 Kwi, 2007 21:02 ]
A BAK W HONDACH 5D MA 55L :aloha: