Zobacz pełną wersję : Złamany zawias klapy bagażnika:(
No i stalo sie.... tak jak w temacie złamał mi sie zawias w klapie bagaznika .... Juz od kilku tygodni klapa nie zamykala sie zbyt dobrze i trzeba bylo mocno walic by sie zamknela. Mialem sie za to zabrac ale niestety juz po temacie...:( Co radzicie z tym zrobic? Da rade kupic takie zawiasy? Narazie jakos udalo mi sie zamknac bagaznik ale nie wiem czy da sie tak jezdzic po naszych pieknych polskich drogach choc kilka dni do poki nie zrobie tego lub nie zlece komus do zrobienia:(
mialem to samo. wymienilem w aso oba choc zly byl tylko jeden. wymiana trwala 20 min. lepiej robic to w 2 osoby bo trzeba trzymac klape a pozniej ja rowno nastawic.
Nie obraź się, ale zrobiłeś to typowo po Polsku. Polak biedny po szkodzie. Od kilku tygodni było coś nie tak, ale liczyłeś, że się naprawi? Choć życzę taniej naprawy i dobrej ; )
ile Cie to kosztowalo? czesci kupiles w aso i tam tez wymienili Ci ? Jaki byl powod u Ciebie tego ze pekl ten zawias? przerdzewial czy jak?
Nie obraź się, ale zrobiłeś to typowo po Polsku. Polak biedny po szkodzie. Od kilku tygodni było coś nie tak, ale liczyłeś, że się naprawi? Choć życzę taniej naprawy i dobrej ; ) a wiesz ze po czesci zgodze sie z Toba... juz od kilku tygodni wkurzalo mnie to ale to z braku czasu nie moglem rozwiazac tego problemu a nie z tego powodu ze mi sie nie chce... pracuje teraz prawie codziennie i tak to jest ze czasu nie ma:(
No bywa, ale trzeba się spiąć i załatwić, bo teraz nie masz dostępu do bagażnika... No i czeka Cię naprawa tak czy siak. Niestety dzisiaj takie czasy, że człowiek *******ziela jak głupi, całe życie. No chyba, że już emerytura ;)
Nie wiem czemu pękł. Nie był przerdzewiały. Pękł tak jakby był zmęczony. Tak, kupiłem zawiasy w ASO i wymieniłem w ASO. Z wymianą chyba 250zł zapłaciłem (w przybliżeniu, bo to już było dawno).
Bo one nie rdzewieją tylko w środku zbiera sie woda(nie ma odpływu i nie ma jak smarować) i poprostu stają. Mi jak pękł to pojechałem do spawacza i on poradził nawiercić otworek az do trzpienia i co jakiś czas psiknąć smarem powinno byc ok.