PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z odpaleniem D15b7

Przemas 81
25-09-11, 15:45
Witam moze ktos z was mi po moze rozwiazac problem, niestety moja hanka odmowiła posłuszeństwa i niechce zapalic iskra jest ,pompa podaje paliwo czasami ma ochote odpalic ale to tylko czasami i na tym sie konczy,moze ktos z was miał taki problem i podzieli sie informacja jaka była przyczyna tej usterki.

patologg
25-09-11, 19:54
Zrób samodiagnostyke,ew. zresetuj kompa.Jeśli to nie pomoże to kręc silnikem a ktos niech ci psika plakiem w przepustnice,jesli odpali to znaczy że coś z układem paliwowym ;)

Przemas 81
25-09-11, 20:58
Samodiagnostyka nic nie wykrywa ,układ paliwowy jest ok a reset kompa tez był robiony i nic nie pomaga.

patologg
25-09-11, 21:25
Po czym wnioskujesz że układ paliwowy jest ok ? :)

Przemas 81
26-09-11, 08:06
Po tym ze wtryski zostały wymienione filtr tak samo,przekaznik pompy paliwa został wymieniony,paliwo podaje bo swiece sa mokre,i dalej nie mam pomysłow co moze byc nie tak.

patologg
26-09-11, 08:41
Należało by sprawdzić czujniki np.temperatury bo może być tak że czujnik jest uszkodzony i widzi temperature np. -50 stopni,wysyla ta informacje do komputera i komp dawkuje odpowiednia ilosc paliwa.W takim przypadku samodiagnostyka tego nie wykaze bo wedlug komputera czujnik jest dobry a w rzeczywistosci wysyla błędne dane.Serwisówka do ręki i jedziesz :D Sam komputer może być też uszkodzony

Furious
27-09-11, 09:05
Wtryski zostaly zmienione ale czy podaja paliwo? pokrec chwile rozrusznikiem i wyciagnij swiece, sprawdz czy są mokre, czy śmierdzą paliwiem. Jak jest iskra to sprawdz rozrząd.