Zobacz pełną wersję : Problem z odpaleniem D15b7
Przemas 81
25-09-11, 15:45
Witam moze ktos z was mi po moze rozwiazac problem, niestety moja hanka odmowiła posłuszeństwa i niechce zapalic iskra jest ,pompa podaje paliwo czasami ma ochote odpalic ale to tylko czasami i na tym sie konczy,moze ktos z was miał taki problem i podzieli sie informacja jaka była przyczyna tej usterki.
Zrób samodiagnostyke,ew. zresetuj kompa.Jeśli to nie pomoże to kręc silnikem a ktos niech ci psika plakiem w przepustnice,jesli odpali to znaczy że coś z układem paliwowym ;)
Przemas 81
25-09-11, 20:58
Samodiagnostyka nic nie wykrywa ,układ paliwowy jest ok a reset kompa tez był robiony i nic nie pomaga.
Po czym wnioskujesz że układ paliwowy jest ok ? :)
Przemas 81
26-09-11, 08:06
Po tym ze wtryski zostały wymienione filtr tak samo,przekaznik pompy paliwa został wymieniony,paliwo podaje bo swiece sa mokre,i dalej nie mam pomysłow co moze byc nie tak.
Należało by sprawdzić czujniki np.temperatury bo może być tak że czujnik jest uszkodzony i widzi temperature np. -50 stopni,wysyla ta informacje do komputera i komp dawkuje odpowiednia ilosc paliwa.W takim przypadku samodiagnostyka tego nie wykaze bo wedlug komputera czujnik jest dobry a w rzeczywistosci wysyla błędne dane.Serwisówka do ręki i jedziesz :D Sam komputer może być też uszkodzony
Wtryski zostaly zmienione ale czy podaja paliwo? pokrec chwile rozrusznikiem i wyciagnij swiece, sprawdz czy są mokre, czy śmierdzą paliwiem. Jak jest iskra to sprawdz rozrząd.