Zobacz pełną wersję : Odpryski na szybie przedniej
Witam. Zostałem 4 miesiące temu posiadaczem Civica 1.8 VIII. Super autko, wszystko w sumie gra. Co najbardziej mnie denerwuje to odpryski na szybie przedniej. Wydaje mi się, że pojawiają się co chwilę nowe. Nie jeżdżę znowu jakimiś drogami żwirowymi, a odpryski się pojawiają. Nie wiem skąd, czy ta szyba jakaś delikatna w tym modelu, czy co?! Planowałem podjechać do zakładu montażu szyb zapytać o naprawę takiego odprysku, ale jak zauważyłem więcej to chyba się ta impreza nie opłaca. Czy też tak macie? Można takie małe odpryski samemu czymś "zatuszować"?
Witam , jeżdżę co prawda VII gen, ale ostatnio dostałem kamieniem spod innego auta i zaczęła mi pękać szyba zrobił się mały pajączek. Koszt naprawy w znanej sieci zajmującej się naprawa szyb 140 zł ale fakt , że zrobili tak , że prawie nie widać.
U mnie (5D 2006) też jest 6 malutkich odprysków wielkości ok 1 do 2 mm, ale są głównie po stronie pasażera więc niespecjalnie mi przeszkadzają.
Mam ubezpieczone szyby. W polisie jest opcja niewielkiego podwyższenia składki tak, żeby nie stracić zniżek. Na razie nie robię nic, ale jak pojawi się coś większego to pewnie dopłacę i skorzystam z AC.
Mój samochód jest z 2006 roku, jak się przyjrzę, to widać sporo takich mikro-odprysków na przedniej szybie, ale na szczęście w żaden sposób nie utrudnia to widoczności.
Wszytsko potwierdzam:
- koszt naprawy srednio 100-200 zl (zaklady gdzie daja gwarancje >200 zl (wowczas nie wszytsko chca naprawiac)),
- roznica przed/po naprawie wyjatkowo zgodna z obrazkami reklamowymi w internecie,
- im szybsze zgloszenie sie do zakladu tym wieksze efekty i trwalsza naprawa (brud dostajacy sie w mikroszczeliny zmniejsza jakosc naprawy),
- zakres oferowanych wspolczesnie uslug wzbudza emocje - np kleja szyby pekniete na calej dlugosci.
Na marginesie - dobrze jest porozmawiac z osoba wykonujaca naprawe - duzo dobrych rad mozna otrzymac jak zapobiegac (a nie leczyc).
Pozdrawiam
A ja miałem odprysk na szybie - nie podobał mi sie (duży), AC załatwiło sprawę, jestem bardzo zadowolony bo od razu problem z rysami sam się rozwiązał. Nowa szyba elegancka, a dla niedowiarka przy odsprzedaży mam foto z przed naprawy...
Pozdrawiam.
am pytanie czy ktoś wymieniał może przednia szybe w hondzie civic ufo. Mam małego pajączka i zastanawiam sie jaki to jest koszt i gdzie to najlepiej zrobic w Aso czy gdzies poza.
Exedy24_pl
27-02-12, 15:26
Spróbuj wypełnić. są odpowiednie firmy które się tym zajmują i szyba będzie niemal jak nowa. Zależy jeszcze jak głębokie jest to pękniecie,musiałbyś podjechać żeby dowiedzieć się szczegółów.