YahooNRG
22-04-07, 19:53
Witam, mam civica 5gen z silnikiem d15z1 i zamierzam sie pobawic w jego tuning;) wiem wiem podobno paranoja brac sie za to lepiej przeswapowac na B16 b18 K20 albo H22, ale na b18 i reszte mnie nei stac a w klasie 1,6 to i tak nigdy nic nie bede wojowal bo ludzi wkladaja strasznie ciezkie pieniadze w 1600tki, wiec wole powalczyc w klasie 1,5;)
opisze wam moj plan modów i jezeli macie sugestje ze cos mozna rozwiązac lepiej albo cos jest nie mozliwe to prosze pisac i dzieki za pomoc;)
jutrzejsze mody:
-sprzęgło kompletne EXEDY
-obtoczenie koła zamachowego
a w przyszłosci:
-GŁOWICA d16z6 splanowana, a kiedys dojdą jakies ostrzejsze wałki
-Przepustnica d16a9
-Kolektor wydechowy od 5gen VTi (i tu wlasnie nie wiem czy pasuje na styk, czy b-seria rózni sie jakos w tym wątku od d-serii??)
-regulator ciśnienia paliwa
-skrzynia od d16z6 z przełożonym 3 i 4tym biegiem z CRX ed9.
-ECU: odcinka przeniesiona na 7100 (bezpieczne 300obr/min czy roobic to wyzej)??
-Vtec controler
... + strojenie tego wszystkiego potem;)
stożek, wyprzedzony kąt zapłonu, wydech sport, strumienica, świece NGK juz mam...
o hamowaniu tez pomyslalem: tarcze wentylowane Brembo i kolocki Ferodo a zaciski Nissin juz w nim byly jak kupilem. w przyszlosci bębny tył zastąpią tarcze i zaciski z sohc vteca 5gen;)
Realne jest 130KM jak myslicie??
prosze o komentarze mogą byc krytyczne;) pozdro
opisze wam moj plan modów i jezeli macie sugestje ze cos mozna rozwiązac lepiej albo cos jest nie mozliwe to prosze pisac i dzieki za pomoc;)
jutrzejsze mody:
-sprzęgło kompletne EXEDY
-obtoczenie koła zamachowego
a w przyszłosci:
-GŁOWICA d16z6 splanowana, a kiedys dojdą jakies ostrzejsze wałki
-Przepustnica d16a9
-Kolektor wydechowy od 5gen VTi (i tu wlasnie nie wiem czy pasuje na styk, czy b-seria rózni sie jakos w tym wątku od d-serii??)
-regulator ciśnienia paliwa
-skrzynia od d16z6 z przełożonym 3 i 4tym biegiem z CRX ed9.
-ECU: odcinka przeniesiona na 7100 (bezpieczne 300obr/min czy roobic to wyzej)??
-Vtec controler
... + strojenie tego wszystkiego potem;)
stożek, wyprzedzony kąt zapłonu, wydech sport, strumienica, świece NGK juz mam...
o hamowaniu tez pomyslalem: tarcze wentylowane Brembo i kolocki Ferodo a zaciski Nissin juz w nim byly jak kupilem. w przyszlosci bębny tył zastąpią tarcze i zaciski z sohc vteca 5gen;)
Realne jest 130KM jak myslicie??
prosze o komentarze mogą byc krytyczne;) pozdro