PDA

Zobacz pełną wersję : Odcięcie zapłonu przy 4tyś. obrotów na każdym biegu oprócz 1 . Honda Civic V

bandley
23-09-11, 17:58
Witam serdecznie , mam problem w mojej Hondzie V 90km 1993r z obrotami przy 4 tyś obrotów odcina mi zapłon tzn . tak przerywa strasznie cały czas tak jak by brakowało benzyny w aucie . Czy ktoś może orientuje się w czym leży problem ? Może się również przydać informacja że w aucie jest zainstalowana instalacja gazowa i na gazie nie ma takich problemów nie odcina zapłonów ani nic .
Pozdrawiam serdecznie i czekam na odpowiedz .
Dawid

tomson1991
23-09-11, 22:53
Otóż czytałem trochę o podobnym problemie bo Ja też tak mam tylko że przy 3,5tys, ale tylko wtedy gdy przełączę z gazu na benzynę i to jest wina tego że nie mam w instalacji emulatora. Tylko tyle wiem jeżeli chodzi o ten problem.
Dodam że po przełączeniu wyskakuje check engine i odcinka przy 3,5 obrotach to tzw "tryb awaryjny"

kazik2_h9w3
24-09-11, 11:11
Widziałem podobny problem jak aparat zapłonowy odmówił posłuszeństwa też wcześnie odcinał i nie chciał jechać ale nie wiem jakie ma to przełożenie na gaz bo w tamtym aucie go nie było

bandley
24-09-11, 14:25
powiem również że awaria sie pojawiła po wymianie uszczelki pod glowicą , planowaniem głowicy , wymiana kabli wysokiego napięcia , wcześniej przed tą usterką nie miałem żadnych problemów z tego typu awariami . Niestety na moje nie szczęście taki problem się pojawił teraz , mechanik powiedział mi że najprawdopodobniej jest to coś przez co przechodzi paliwo i ewidentnie nie przepuszcza jego czyli albo filtr paliwa albo pompa paliwowa . Dodam jeszcze że na gazie auto strasznie szybko traci obroty , przez co gazownik nie potrafił mi dobrze ustawic gazu , teraz na gazie na rozgrzanym silniku mi auto gaśnie na światłach itp .