PDA

Zobacz pełną wersję : Dziwny dźwięk

marianekss
22-04-07, 19:21
Mój problem jest dość istotny ponieważ mam skrzynię automatyczną a wiecie panowie jak to jest z tymi skrzyniami. Gdy przejadę kilka kilometrów z przodu auta dochodzi metaliczny dźwięk, ale to przy prędkości od 50-70 km/h przy niższych obrotach. Jeżeli dodam przy tej prędkości mocniej gazu to nie nic nie słychać. Myślałem że to może z silnika ale na luzie jest ok. Sam nie wiem co to moze być.

skolopendra
23-04-07, 12:38
może to być

wszystko :d

ob luźnej obudowy kata
po wiele innych drobnostek,ale nie koniecznie :/

wolf
23-04-07, 15:36
Obstawiłbym luźną obudowę katalizatora

marianekss
23-04-07, 23:21
dzięki za odpowiedzi ale mi się nie zdaje żeby to był katalizator słychać tak jakby się coś slizgało jakby tarł metal o metal

Jaxpl
24-04-07, 07:26
U mnie straszy przednie łożysko koła. Ale wcale nie świszczy, nie gwiżdże, tylko słychać odgłosy, jakbym przejeżdżał szczura!!. Poważnie, nie robię sobie jaj. Do tego, z miejsca kierowcy, wcale nie jest oczywiste, że to prawe, przednie koło. Kumpel stał na chodniku, a ja przejeżdżałem kontrolnie kilka razy koło niego i dopiero wtedy zdiagnozowaliśmy właśnie owo nieszczęsne łożysko. Na domiar tego koło nie ma żadnego luzu, ani oporu.
Spróbuj tak samo z kimś z boku, może się okazać, że źródło dźwięku leży zupełnie gdzie indziej, niż sądzisz.