Zobacz pełną wersję : Polerowania lakieru
Witam od 3 dni jestem właścicielem Civicka z 93r- mam do was pytania w sprawie polerowania samochodu- mam w domu taką fajna maszynke do polerowania i moje pytanie brzmi czy możecie mi polecić jakąś dobra pastę do polerowania (+ ok cena) i może jakieś rady przed polerowaniem...
Pozdrawiam i dzięki za pomoc
K2 TEMPO bardzo dobra pasta i nie droga
tylko uważaj z tym polerowaniem... nieumiejętnie polerowanie lakieru maszynką może narobić szkód na lakierze :/
NatiSanelEG4
22-04-07, 21:00
jest tego sporo w tym temacie http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=13816
jak chcesz efekt profi i masz zaniedbany lakier to:
- automax
- tempo
- wosk/koloryzujacy
jezeli auto jes w metalicu/perle to automax odpusc
zastosuj
- farecla G3
- wosk/koloryzujacy
(farecla przy normalnym lakierze tez moze byc- przy niej generalnie sa najlepsze efekty)
do metaliku tylko g3... tempo nic nie daje... polerowalem tempo i nic... teraz przejechalem g3 i efekt zaje...
Kolega polerował pastą farecla G3 i strasznie mu lakier zmatowiał (zielony metalic) czym to moglo być spowodowane skoro twierdzicie ze ten środek jest najlepszy.
Do polerowania używał filcu moze tu tkwi problem?
nie zapomnijcie ze G3 ściera lakier bo to pasta typowo polerska! i na zuzytym lakierze mozna uzywac tylko w przypaku sytuacji extramalnych!!
bo
Kolega polerował pastą farecla G3 i strasznie mu lakier zmatowiał
Kolega polerował pastą farecla G3 i strasznie mu lakier zmatowiał (zielony metalic) czym to moglo być spowodowane skoro twierdzicie ze ten środek jest najlepszy.
Do polerowania używał filcu moze tu tkwi problem?
trzeba polerowac zgodnie z instrukcja...(wilgotnosc/woda itp itd)
jeżeli tego nie zrobil mogl przepolerowac...
jak kazda inna scierną pastą....... !!
ja osobiscie uzywam pasty K-21 tempo efekt piorunujacy
Farecla ma także pastę drobnościerną G10 jeśli się nie myle (w płynie). G3 to pasta średniościerna.
Po wypolerowaniu pasta G3 lakier z biegiem czasu bedziem na matowiał. Po polerce G3 nalezy zastosowac politure. Jezeli sie tego wczesniej nie robiło to mozna narobic sobie tylko szkód. Nalezy pamietac ,że w przypadku G3 nalezy utrzymywac polerowana powierzchnie w wilgotnosci co pewien czas spryskując ja woda przy obrotach około 3,5 tys. Obroty nalezy zmniejszac na końcach polerowanego elementu i na wszelkiego rodzaju profilach. Ale tu liczy sie naprawde doświadczenie, odpowiedni sprzet, czy warunki bo wystarczy małe ziarenko piasku i elment bedzie nadawał sie do lakierowania.
ja osobiscie uzywam pasty K-21 tempo
Nie słyszałem o pascie tempo K-21 :z pod oka: coś nowego ? :zamkniete oczy: Natomiast slyszałem o pascie TEMPO firmy K2.
Po wypolerowaniu pasta G3 lakier z biegiem czasu bedziem na matowiał. Po polerce G3 nalezy zastosowac politure. Jezeli sie tego wczesniej nie robiło to mozna narobic sobie tylko szkód. Nalezy pamietac ,że w przypadku G3 nalezy utrzymywac polerowana powierzchnie w wilgotnosci co pewien czas spryskując ja woda przy obrotach około 3,5 tys. Obroty nalezy zmniejszac na końcach polerowanego elementu i na wszelkiego rodzaju profilach. Ale tu liczy sie naprawde doświadczenie, odpowiedni sprzet, czy warunki bo wystarczy małe ziarenko piasku i elment bedzie nadawał sie do lakierowania.
dobrze to ująłeś....
dokładny opis....
który znajduje sie (podobna forma) NA OPAKOWANIU
wiec warto poczytac przed polerowaniem.....