PDA

Zobacz pełną wersję : Polerowania lakieru

morfeo
22-04-07, 11:54
Witam od 3 dni jestem właścicielem Civicka z 93r- mam do was pytania w sprawie polerowania samochodu- mam w domu taką fajna maszynke do polerowania i moje pytanie brzmi czy możecie mi polecić jakąś dobra pastę do polerowania (+ ok cena) i może jakieś rady przed polerowaniem...
Pozdrawiam i dzięki za pomoc

Dareko87
22-04-07, 20:21
K2 TEMPO bardzo dobra pasta i nie droga

E57
22-04-07, 20:47
tylko uważaj z tym polerowaniem... nieumiejętnie polerowanie lakieru maszynką może narobić szkód na lakierze :/

NatiSanelEG4
22-04-07, 21:00
jest tego sporo w tym temacie http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=13816

Lcfr
24-04-07, 22:12
jak chcesz efekt profi i masz zaniedbany lakier to:

- automax
- tempo
- wosk/koloryzujacy

jezeli auto jes w metalicu/perle to automax odpusc
zastosuj

- farecla G3
- wosk/koloryzujacy

(farecla przy normalnym lakierze tez moze byc- przy niej generalnie sa najlepsze efekty)

marcin_g2
25-04-07, 08:39
do metaliku tylko g3... tempo nic nie daje... polerowalem tempo i nic... teraz przejechalem g3 i efekt zaje...

redzikm
28-04-07, 10:33
Kolega polerował pastą farecla G3 i strasznie mu lakier zmatowiał (zielony metalic) czym to moglo być spowodowane skoro twierdzicie ze ten środek jest najlepszy.
Do polerowania używał filcu moze tu tkwi problem?

tieesto
29-04-07, 13:45
nie zapomnijcie ze G3 ściera lakier bo to pasta typowo polerska! i na zuzytym lakierze mozna uzywac tylko w przypaku sytuacji extramalnych!!

bo

Kolega polerował pastą farecla G3 i strasznie mu lakier zmatowiał

Lcfr
01-05-07, 16:48
Kolega polerował pastą farecla G3 i strasznie mu lakier zmatowiał (zielony metalic) czym to moglo być spowodowane skoro twierdzicie ze ten środek jest najlepszy.
Do polerowania używał filcu moze tu tkwi problem?

trzeba polerowac zgodnie z instrukcja...(wilgotnosc/woda itp itd)
jeżeli tego nie zrobil mogl przepolerowac...
jak kazda inna scierną pastą....... !!

Egon
01-05-07, 17:05
ja osobiscie uzywam pasty K-21 tempo efekt piorunujacy

dymek
02-05-07, 23:00
Farecla ma także pastę drobnościerną G10 jeśli się nie myle (w płynie). G3 to pasta średniościerna.

Meteo
03-05-07, 16:43
Po wypolerowaniu pasta G3 lakier z biegiem czasu bedziem na matowiał. Po polerce G3 nalezy zastosowac politure. Jezeli sie tego wczesniej nie robiło to mozna narobic sobie tylko szkód. Nalezy pamietac ,że w przypadku G3 nalezy utrzymywac polerowana powierzchnie w wilgotnosci co pewien czas spryskując ja woda przy obrotach około 3,5 tys. Obroty nalezy zmniejszac na końcach polerowanego elementu i na wszelkiego rodzaju profilach. Ale tu liczy sie naprawde doświadczenie, odpowiedni sprzet, czy warunki bo wystarczy małe ziarenko piasku i elment bedzie nadawał sie do lakierowania.

Piotrek.
03-05-07, 18:02
ja osobiscie uzywam pasty K-21 tempo

Nie słyszałem o pascie tempo K-21 :z pod oka: coś nowego ? :zamkniete oczy: Natomiast slyszałem o pascie TEMPO firmy K2.

Lcfr
03-05-07, 22:11
Po wypolerowaniu pasta G3 lakier z biegiem czasu bedziem na matowiał. Po polerce G3 nalezy zastosowac politure. Jezeli sie tego wczesniej nie robiło to mozna narobic sobie tylko szkód. Nalezy pamietac ,że w przypadku G3 nalezy utrzymywac polerowana powierzchnie w wilgotnosci co pewien czas spryskując ja woda przy obrotach około 3,5 tys. Obroty nalezy zmniejszac na końcach polerowanego elementu i na wszelkiego rodzaju profilach. Ale tu liczy sie naprawde doświadczenie, odpowiedni sprzet, czy warunki bo wystarczy małe ziarenko piasku i elment bedzie nadawał sie do lakierowania.

dobrze to ująłeś....
dokładny opis....
który znajduje sie (podobna forma) NA OPAKOWANIU
wiec warto poczytac przed polerowaniem.....