PDA

Zobacz pełną wersję : Vgen zderzak - fog light

Nemereth
22-09-11, 20:45
Hej,

Czy ktoś posiada zdjęcia wycięć przedniego zderzaka pod halogeny? Po wycięciu wzdłuż lini zaznaczonych od środka coś mi halogeny nie pasują z ramką i chciałem się upewnić czy wszystko dobrze zrobiłem...

Dzięki!

LechuLK
22-09-11, 21:21
mogą ci nie pasować bo jak masz chińskie to trzeba je trochę podgiąć. U mnie trzeba był tak pozginać z jednej strony uchwyt żeby był krótszy i wtedy dobrze przylega do zderzaka. Z drugim halogenem też tak próbowałem i uchwyt został mi w ręce i miejsce łączenia było zardzewiałe, ale jakoś też wyrzeźbiłem i jest ok.

Nemereth
22-09-11, 21:53
Jak pasuję pod śrubki to problem jest taki, że sama lampa się nie mieści.
Fogi bodajże od Nowy Kubi. Opakowanie oznaczone jako Vin Jet czy jakoś tak... :(

pp89
22-09-11, 22:04
Napisał Ci LechuLK, że trzeba uchwyty poodginać lekko i próbować, aż spasuje.

Nemereth
23-09-11, 10:49
nówka OEM zderzak pocięty... :/

Budziniak
23-09-11, 11:30
nówka OEM zderzak pocięty... :/ nówka z serwisu ?? to skoro masz kasę na takie partsy to jedź do elektryka niech Ci to założy i niech sam się z tym męczy.

pp89
23-09-11, 12:32
Wiesz co Nemereth, jakby od Ciebie zależał proces ewolucyjny naszego gatunku, to do tej pory byśmy z maczugami za zwierzyną biegali...

http://civic-eg.com/viewtopic.php?t=2657
To jest przecież proste. Trzeba wyciąć otwór tak żeby zostawić 4 uchwyty na śrubki, potem przykręcić halogen, a potem ramke. jak coś do czegoś nie bardzo pasuje, to trzeba poprzyginać, poodginać, innymi słowy POKOMBINOWAĆ żeby spasowało (wiem co mówie, bo montowałem chińszczyzne u siebie i dałem rade, co więcej wygląda b.dobrze, mimo że obydwie ramki od razu nie chciały pasować).

A w ogóle to jak masz oem zderzak, to trzeba było kupić oem fogi stanleya i prawdopodobnie nie miałbyś problemu.

Nemereth
24-09-11, 22:56
Fogi przyszły pierwsze, zderzak kupowałem później :D
Wszystko jest ok, musiałem podciąć dolny parapet między mocowaniami.