PDA

Zobacz pełną wersję : Instrukcja użytkownika Honda Civic 5D 1.8

Protector174
22-09-11, 12:19
Cześć,

Czy wiecie, gdzie można sobie pobrać książkę-instrukcję użytkowania Hondy Civic 5d 1.8 V-TEC?
Znalałem instrukcję serwisową ale najbardziej należy mi instrukcji użytkownika z racji tego, że mam ją ale w zagranicznym języku ;-(

Z góry dziękuje za pomoc,

P

Ca$h
22-09-11, 16:40
jeszcze żadnemu polakowi nie chciało się jej skanować :P

Protector174
22-09-11, 21:28
Dobrze, by było gdyby znalazł się przynajmniej jeden chętny, który zeskanuje ;-)

Wiem, że powinienem napisać osobny topic ale najbardziej zależy mi jak uruchomić tempomat bo próbuję i nic z tego.
Macie jakieś wskazówki (przepraszam ale nie miałem z tym do czynienia).

Dzięki,

P

Ca$h
22-09-11, 22:13
Instrukcje mam w aucie, po prawej stronie kierownicy masz 3 przyciski CRUISE zapala Ci się przy obrotomierzu zielona kontrolka, musisz jechać powyżej 40km/h żeby uruchomić tempomat, rozpędzasz auto do żądanej prędkości i wciskasz SET/DECEL (środkowy w dół), jeżeli z jakiegoś powodu wyłączysz tempomat (zahamujesz lub zmienisz bieg) wtedy wciskasz ten sam środkowy tylko że w górę (RES/ACCEL) wtedy tempomat załącza się i automatycznie ustawia prędkość jaka była wcześniej, czyli ma w pamięci. W czasie gdy tempomat jest aktywny tymi środkowymi przyciskami możesz zwyczajnie przyspieszać i zwalniać (góra/dół). CANCEL zwyczajnie go wyłącza w sumie nie wiem po co ten przycisk bo tak samo możesz to zrobić tym samym co go aktywujesz. A i nawet jak masz tempomat a chcesz wyprzedzić to zwyczajnie gaz w podłogę, kończysz manewr puszczasz gaz i tempomat wraca do ustawionej prędkości :)

herman9
23-09-11, 09:30
Ca$h -> taka wiedza to i mi się przydała z tym przyspieszaniem, że tempomat się nie wyłączy jak wcisnę gaz mocniej ... dzięki

Echuu
23-09-11, 21:37
to przy okazji napisał by mi ktoś jak zrobić żeby wskaźnik przebiegu A resetował mi się w momencie wsadzenia pistoletu od dystrybutora do wlewa paliwa? ;)

Tymek
24-09-11, 10:05
to przy okazji napisał by mi ktoś jak zrobić żeby wskaźnik przebiegu A resetował mi się w momencie wsadzenia pistoletu od dystrybutora do wlewa paliwa? ;)
Po każdym tankowaniu przytrzymaj dłużej przycisk set/reset:p

herman9
24-09-11, 10:31
można też zmienić ustawienia komputera, przytrzymaj przez 5 sec. przycisk "I" wybierz change settings i tam gdzieś w opcjach możesz wybrać sobie że przy każdym tankowaniu przebieg A się resetuje

wojtek1963
24-09-11, 10:40
Aby licznik przebiegu okresowego "A" zerował się po każdym tankowaniu należy: Kiedy na wyświetlaczu informacji wyswietlany jest komunikat "TRIP A RESET WITH REFUEL" należy nacisnąć przycisk SEL/RESET. Wyświetlony zostanie ekran ustawień. Można wtedy wybrać opcję "ON" lub "OFF". Każdorazowe naciśnięcie przycisku INFORMACJI spowoduje włączenie lub wyłączenie wybranego trybu. Wybór należy potwierdzić naciskając przycisk SEL/RESET. To wszystko.

Protector174
27-09-11, 11:06
Instrukcje mam w aucie, po prawej stronie kierownicy masz 3 przyciski CRUISE zapala Ci się przy obrotomierzu zielona kontrolka, musisz jechać powyżej 40km/h żeby uruchomić tempomat, rozpędzasz auto do żądanej prędkości i wciskasz SET/DECEL (środkowy w dół), jeżeli z jakiegoś powodu wyłączysz tempomat (zahamujesz lub zmienisz bieg) wtedy wciskasz ten sam środkowy tylko że w górę (RES/ACCEL) wtedy tempomat załącza się i automatycznie ustawia prędkość jaka była wcześniej, czyli ma w pamięci. W czasie gdy tempomat jest aktywny tymi środkowymi przyciskami możesz zwyczajnie przyspieszać i zwalniać (góra/dół). CANCEL zwyczajnie go wyłącza w sumie nie wiem po co ten przycisk bo tak samo możesz to zrobić tym samym co go aktywujesz. A i nawet jak masz tempomat a chcesz wyprzedzić to zwyczajnie gaz w podłogę, kończysz manewr puszczasz gaz i tempomat wraca do ustawionej prędkości :)

Hey, próbowałem ale nic z tego, albo coś robię źle albo tempomat nie działa.
Napiszę jeszcze raz co robię, proszę skorygujcie mnie jeśli coś jest nie tak.
1. Rozpędzam auto do żądanej prędkości (powyżej 40km/h).
2. Wciskam przycisk CRUISE (zapala się zielona kontrolka obok obrotomierza).
3. Wciskam przycisk SET/DECEL.
4. Puszczam nogę z gazu i nic, prędkość normalnie spada ...

Proszę o poradę co robię źle ;(

Dzięki,

P

wirtold
27-09-11, 11:11
A jak naciśniesz SET/DECEL to zapala się druga kontrolka, obok tej pierwszej?

uniu1
27-09-11, 20:20
2. Wciskam przycisk CRUISE (zapala się zielona kontrolka obok obrotomierza).
3. Wciskam przycisk SET/DECEL.

Wtedy powinna zapalić się druga zielona kontrolka.
Spróbuj rozpędzić się powyżej tych 40potemi na biegu zdjąć nogę z gazu i wcisnąc ten SEl/Decal

Protector174
28-09-11, 15:03
A jak naciśniesz SET/DECEL to zapala się druga kontrolka, obok tej pierwszej?

No właśnie druga kontrolka się nie zapala, świeci tylko cały czas jedna ... co może być przyczyną? Bezpiecznik np? Czy pozostaje tylko ASO ;-(

P

TeeS1975
06-10-11, 21:55
Może być potrzebna regulacja czujnika który jest "na pedale" sprzęgła, u mnie to robili w ASO jak po walce ze skrzypiącym pedałem sprzęgła (ASO walczyło) przestał działać tempomat, efekt dokładnie taki jak u Ciebie