PDA

Zobacz pełną wersję : łożyska skrzyni biegów

coxis
21-04-07, 19:42
Witam.
Mam problem ze skrzynią w civicu (97 coupeta) , coś mi szumi.
Już poszukałem i pewnie łożyska skrzyni biegów, dokładnie nie wiem które, może łożysko wałka sprzęgłowego... nie wiem nie znam się.
Teraz potrzebuje jakiś warsztat żeby to zrobić, ASO pewnie krzyknie taką sume że zrezygnuje.
Chodzi o diagnoze, co trzeba dokładnie wymieniać, zrobienie tego wszystkiego, może olej odrazu.
Jak by był warsztat gdzieś na Wilanowie w Warszawie byłoby super.
Wiem że jest temat o warsztatach , ale może przez przypadek ktoś robił coś takiego.
Możecie coś polecić, pokierować, musze to zrobić jak najszybciej.

skolopendra
21-04-07, 22:25
taniej będzie wymienić całą skrzynkę

mirasek
22-04-07, 08:03
taniej będzie wymienić całą skrzynkę

Nie koniecznie

@coxis
Zrób tak: Najpierw znajdź jakąś używke skrzynie, najlepiej z rozbitka. Nie kupuj jej. Jedź do warsztatu niech Ci rozbiorą skrzynie i zdiagnozują problem. Jeśli szacowane koszta naprawy nie przekraczają ceny zakupu skrzyni to naprawiaj swoją! Jeśli w środku bedzie sajgon to gonisz kupić tą znalezioną i wstawiasz. Zaoszczędzisz sobie przestoju na ew. szukanie skrzyni.

U mnie okazało sie że warto było naprawić skrzynie bo wykrzaczyło sie tylko jedno łożysko na wałku atakującym. Piszesz że u Ciebie szumi, u mnie ryczało :d Po rozbiórce okazało sie że wszystkie tryby są OK (to podstawa), reszta łożysk też, więc wsadzili oryginalne łożysko i hula do dziś :aloha: Kupując używke nie masz pewności że Ci sie zaraz nie sypnie...

Furious
22-04-07, 08:35
Zgłoś sie do rem36 z forum, on ogarnia skrzynie w Hondzie jak nikt inny.

skolopendra
22-04-07, 10:49
Zgłoś sie do rem36 z forum

no tak zapomniałem ze macie Remisia na miejscu ;)

gdybym i ja mia,ł to podrzucił bym mu swoja s40,żeby porobił czary mary z biegami :d

coxis
22-04-07, 14:58
Dzięki wielkie za pomoc, ogarne.