Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Czemu drga??

error
21-04-07, 18:09
mam pewien problem. W mojej Hani pojawiają sie drgania. Drga drążek zmiany biegów, ogólnie całe auto. Czym to może być spowodowane/?? dzisiaj zobilem reset komputera bo czytalem na forum że może to coś dać, lecz nie przyniosło większych efektów. Chciałbym zaznaczyć, że na początku jak kupilem auto nie drgało. Co mam jeszcze zrobić? prosze o rady.

prz3mo
21-04-07, 18:48
Nie masz za niskich obrotow biegu jałowego?
A drgająca wajha zmiany biegow to dosc czesto przypadlosc w Civicu. Pomaga ponoc wymiana jakiegos gumowego stabilizatora koło tejże wajhy..

error
21-04-07, 19:43
Nie masz za niskich obrotow biegu jałowego?
A drgająca wajha zmiany biegow to dosc czesto przypadlosc w Civicu. Pomaga ponoc wymiana jakiegos gumowego stabilizatora koło tejże wajhy..

obroty biegu jałowego moim zdaniem sa na początku ok, pozniej jak silnik nagrzeje sie są za niskie.

prz3mo
21-04-07, 21:14
pozniej jak silnik nagrzeje sie są za niskie.

No skoro są za niskie to moze byc powód drgań...

error
21-04-07, 21:58
No skoro są za niskie to moze byc powód drgań...

do tego juz doszedlem, wiec zrobilem reset i czekam na dalsze wskazowki

Furious
21-04-07, 22:32
sam reset nie pomoze, wyreguluj wolne obroty srubka na przepustnicy (uzyj opcji SZUKAJ)

error
23-04-07, 15:32
sam reset nie pomoze, wyreguluj wolne obroty srubka na przepustnicy (uzyj opcji SZUKAJ)

powiedz mi który kabelek mam odłączyć bo nie bardzo wiem. Szukałem ale nie znalazłem. Mozesz dac fotke i zaznaczyc na zdjeciu?? bo nie chce niczego popsuc.

Moj auto to honda 1.5 15V

Furious
23-04-07, 16:03

powiedz mi który kabelek mam odłączyć bo nie bardzo wiem. Szukałem ale nie znalazłem. Mozesz dac fotke i zaznaczyc na zdjeciu?? bo nie chce niczego popsuc.

Moj auto to honda 1.5 15V
jaki kabelek odlaczyc? o czym ty mowisz?
oddaj samochod do mechanika jak nie masz o tym pojecia, bylo juz o tym na forum, sam nawet dawalem zdjecie wiec uzyj opcji SZUKAJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

error
23-04-07, 16:33
guzik jest na forum uzylem opcji szukaj i nie ma fotki do mojego silnika. A jak uzylem opcji szukaj i nie znalazlem mozesz pomoc a nie wydzierac sie.

A o kabelek chodzi mi, bo w opisach było opisane ze trzeba odłaczyć jakąś wtyczke wiec pytam jaką. Dopiero po wyciagnieciu mowia by ustawiac srubka obroty

Wooju
25-04-07, 19:24
sluchaj, a moze poprostu poszla Ci zkoras z poduszek resorujacych? nie jestem mechanikiem, ale mialem dokladnie taki sam problem ze scorpio. wymienilem poduszki i jest ok

jajacek
26-04-07, 00:51
ale te drgania masz przy ruszaniu? może masz poduszki do wymiany

Drift_King
26-04-07, 15:33
mam pewien problem. W mojej Hani pojawiają sie drgania. Drga drążek zmiany biegów, ogólnie całe auto. Czym to może być spowodowane/?? dzisiaj zobilem reset komputera bo czytalem na forum że może to coś dać, lecz nie przyniosło większych efektów. Chciałbym zaznaczyć, że na początku jak kupilem auto nie drgało. Co mam jeszcze zrobić? prosze o rady.

Wymień kable zaplonowe bo na wolnych obrotach losowo zanika iskra na garach,na wyzszych jest to nieodczuwalne.To samo mam u siebie,po podmiance kabli od ciffa ziomka usterka znikła.Pragnę dodac ze na zadnnych janmorach,boszach czy ngk chodzić dobrze nie będzie.Tylko oryginał albo jakas wyzsza półka typu MAGNECOR

Pozdrawiam!

error
26-04-07, 18:49
widzicie bylem w serwisie aso na badaniach i mam do wyregulowania zapłon, zmiane swiec, i uszczelki misy olejowej, a tak autko czyściutkie jak łza

Drift_King
26-04-07, 23:36
widzicie bylem w serwisie aso na badaniach i mam do wyregulowania zapłon, zmiane swiec, i uszczelki misy olejowej, a tak autko czyściutkie jak łza

Tak tak a świstak siedzi....Mi też w aso kazali zmienić świece i wyregulować zapłon,zrobiłem to a motor dalej drga.I tak wymienisz kable:)

Pozdrawiam!