PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z Auto Alarmem.

dominooo26
21-09-11, 20:05
Witam, jestem nowy na forum i potrzebuje pomocy, slyszalem ze tutaj ja otrzymam. Jestem posiadaczem hondy civic 5D 6gen polift 97r. Kupilem samochod z auto alarmem, dwa dni temu moj alarm nie wydaje dziweku...otwiera i zamyka centralny zamek swiatla migaja ale nie ma syreny...czy moglibyscie mi pomoc...dodam ze bezpieczniki wymienione zostaly i dalej jest to samo.

Badzo prosze o szybka odpowiedz.

Pozdrawiam:)

snakes
21-09-11, 20:34
a Sprawdzałeś czy syrena nie jest wyłączona? mały kluczyk-obracasz o 90 stopni.

dominooo26
21-09-11, 20:41
Tak sprawdzalem i dalej jest to samo...i nie wiem co dalej robic, nie chce zabardzo palcic mechanikowi bo to pewnie jakas glupota ale chyba bede musial. Co mam robic??

Dextero
21-09-11, 23:04
Sprawdź samą syrenę, może jest uszkodzona.

fairfax
21-09-11, 23:06
Sprawdź samą syrenę, może jest uszkodzona.

Jeżeli jest to syrena z własnym zasilaniem to jak odepniesz od syreny zasilanie to powinna wyć.

Poll
22-09-11, 11:14
Nie od syreny. Odepnij klemę od akumulatora. Powinnien wtedy się włączyć. Możesz włączyć alarm i otworzyć maskę. Jeżeli nie będzie sygnału, a będą świecić kierunkowskazy, to padła syrena. Śmieszą mnie te alarmy. Jedynie są dobre jak ktoś nie potrafi kraść, obija się o auto. Jak ktoś ma ukraść to odpali szybciej niż ty kluczykiem. Ja mam wmontowany alarm przez honde i porażka ;)

dominooo26
23-09-11, 18:30
Siemanko Panowie,

Zrobilem wszystko co mi powiedzieliscie i nic z tego...dalej jest tak samo zero dzwieku samochod sie otwiera i zamyka a syrena nie wyje...:/ jak macie jeszcze jakies pomysly to piszcie...Jutro jade rozgladac sie za syrena jak znajde to wymienie i zobaczymy.

Pozdrawiam.

Poll
23-09-11, 20:47
Możesz zobaczyć jeszcze reakcję diody. Włącz alarm i otwórz drzwi kluczykiem. Wtedy powinna inaczej się zachowywać, jeżeli nie będzie wyła to coś z syreną. A kable wszystkie do syreny podpięte? Może coś się rozłączyło?

dominooo26
23-09-11, 21:23
Tak wszystkie kable sa podpiete, syrena byla rozkrecona i sprawdzona czy nic sie nie przepalilo...wyglada ze jest ok, co do diody to zachowuje sie troszke dziwinie...jak otworze dzrzwi przy wlaczonym alarmie to piszczy i miga. Powiem szczerze ze juz nie kumam tego alarmu. :/ Poprostu jakas masakra

Nie kumam tego bo alarm dziala normalnie tylko poprostu nie ma tego dzwieku i to praktycznie z dnia na dzien przestal dzialac...Jednego dnia wieczorem po powrocie z pracy zamknalem samochod ( i alarm dzialal), na drugi dzien rano juz nie...so What the FucK??????!!!!!!!!! heh.

Poll
24-09-11, 19:28
Powiedz mi, czy masz alarm PRESTIGE? Ja mam właśnie ten, wstawiony przez hondę w salonie od nowości i po prostu w*****a mnie on ; ) Miałem padnięty akumulator, musiałem spisać symbol aku, włączył się alarm, wyłaczyłem syrenę kluczykiem. Auto stało 1 dzień, zasilanie dodatkowe i aku padły. Dioda przestała migać. Wstawiłem nowy aku. Włączył się alarm z wyłączoną syreną. Migały kierunkowskazy tylko. Nie mogłem wyłaczyć, przekręcałem kluczyk, wyłączyłem. Ale na dobre. Dioda zgasłą, zamykanie z pilota przestało działać. Zacząłem szukać jakiegoś bezpiecznika. Przez przypadek znalazłem włacznik z takim cypkiem on/off. Trzeba było odpalić silnik dać na ON, odpaliła się dioda. Wcisnąć guziki, zgasić silnik i dać na OFF. Alarm wrócił i działa dobrze. Może po prostu coś w systemie się stało u Ciebie? W końcu coś tym alarmem steruje. Fajnie jakbyś mógł syrenę sprawdzić na 100% Bo gdy wymusisz włączenie alarmu to świecą kierunkowskazy? Alarm działa?

civic-5
24-09-11, 19:55
poll u Niego sytuacja jest tego typu ze alarm calkowicie dziala, nie dziala jedynie dzwiek (czyli jednokrotne "pikniecie") w momencie wlączania tego alarmu przez przycisk na pilocie od alarmu umiejscowiony przy kluczyku :)
Takze kwestia rozwiązania jest to co spowodowane jest wadą tego "ch******o" alarmu !
Najlepiej bedzie jak wezmiesz jakiegos kumpla czy cos i podepniesz syrene bezposrednio pod akumulator i zobaczysz czy wytwarza sie dzwiek. Wtedy bedzie wiadomo czy Ona padła czy tez jest jakas lipa przy samym alarmie.

Poll
24-09-11, 20:31
Dokładnie, ale te alarmy mają swoje dni. Coś się pierniczy i jazda. Na moim złodziej by pojechał pewnie bez dłuższego kłopotu, a ja mam z nim jazdy ;) Jeżeli kolega będzie miał PRESTIGE to się nie zdziwie ; ) Syrenę trzeba podpiąć pod inne zasilanie. Możesz też załatwić czujnik prądu ze szpilką, wbić w kabel od napięcia i sprawdzić czy prąd dochodzi do syreny ; ) Bo kabel może być, ale prądu w nim już nie.

dominooo26
27-09-11, 13:27
Witam przepraszam że dopiero odpisuje ale nie zaglądałem na forum...Tak mam alarm PRESTIGE nie powiem Ci jaki model alarmu bo nie mam papierów na to...Słuchaj jak odłączałem aku to alarm się uruchomił ale migały tylko kierunkowskazy zero syreny...pilotem normalnie otwieram i zamykam samochód, nawet jak włączę alarm i uderzę lekko w maskę to zaczyna działać alarm kierunki świecą ale syreny nie ma...Może masz jakiś pomysł jak sprawdzić syrenę na 100%?? Sprawdzę ten system tak jak mówisz i zobaczymy.
Pozdrawiam.

Poll
27-09-11, 23:28
Sprawdź czy masz prad w syrenie. Masz objawy jakby wyłączonej syreny. Na pewno kluczykiem właczyłeś? Jeżeli będzie prąd to padła syrena. Bo alarm działa widzę, tylko nie ma dzwięku. Mam instrukcję do PRESTIGE. Jutro poczytam, może coś znajdę.
Jeżeli działała i o tak padła to raczej syrena.

dominooo26
30-09-11, 00:18
Witam, znam przyczynę padła syrena (fachowiec sprawdzał) także jestem w trakcie poszukiwań nowej syreny. :)

Poll
30-09-11, 17:23
Wszystko na to wskazywało, alarm działał, tylko dzwięku nie było. Powodzenia ; ) Poszukaj może normalnej syreny, bo ta z tymi "chińskimi" dzwiękami brzmi jak alarm z bazaru ; )