PDA

Zobacz pełną wersję : helix deep blue 12 single co o tym sadzicie?

szarmx
21-04-07, 14:19
witam.
szukam czegos co skomponuje sie z moim sprzetem z przodu tzn. zestawem odseparowanym Alpine. Potrzebuje basu w bagazniku czyli poszukuje skrzyni basowej i natrafilem na taka jak w opisie ponizej.

co sadzicie o tym sprzecie? bedzie gralo czy darowac sobie?
ma ktos moze taka skrzynie? nie zajmie mi polowy bagaznika w moim HB?

pomocy :speszony:

Głośnik niskotonowy Deep Blue 12 w obudowie zamkniętej.

* Moc RMS 350W
* Moc Max 700W
* Skuteczność 90 dB
* Impedancja 4 Ohm

ppm702
22-04-07, 18:21
skomponuje się, ale 12" to już wolniejszy bas. Poza tym dużo zależy od wystrojenia

Mata
22-04-07, 20:19
mam ten glosniczek i gra bardzo przyjemnie.

spychu
22-04-07, 20:30
Ja również mam Helixa Deep Blue tylko że 10 nie 12 i gra bardzo przyjemnie. Zaskakując przy tym niejednego posiadacza lepszego sprzętu.

Deep Blue to naprawde dobry sub za umiarkowaną cene.

szarmx
26-04-07, 11:28
a jaki wzmacniacz do tego polecacie?
taki wiecie: dobry i tani choc wiem ze takich nie ma ale tak do 200 pln max (uzywka jak najbardziej wchodzi w gre).

NFS
26-04-07, 11:41
najlepiej jesli znajdziesz uzywke carpower hpb-602(najlepszy moc/cena ratio).

ewentualnie cos z blaupunktów gta, lub tez mozna tanio wyrwac signata roc II ponizej 200zł na allegro.

z takim funduszem nie poszalejesz z moca wzmaka a co za tym idzie z wielkoscia i moca głosnika.

dlatego na wstepie odpusc sobie tego helixa i tym podobne mocożerne głosniki. poszukaj lepiej 10" i to z małym zapotrzebowaniem mocowym np. JL 10W0. najlepszym rozwiazaniem moze okazac sie 8" w BR(szybkosc, mała buda i wzgledny spl) a do tego dobrym wyborem jest Intertechnik MDS08.

szarmx
26-04-07, 11:44
problem w tym ze chcac nie chca zalicytowalem z glupia franc i wygralem aukcje. takze helic deep blue 12 niedlugo do mnie dotrze wiec zastanawiam sie nad wzmacniaczem do niego.
nie mam wielkich funduszy tak jak i nie mam zbyt wielkich oczekiwan.
ostatnio jezdzilem z tuba jensena 270 W podlaczlna pod samo radio i bylem zadowolony =) takze teraz tez bede, tak mysle :aloha:

NFS
27-04-07, 22:41
aaa, no to w takim razie kup uzywke blaupunkta gta i bedzie git. pozdro.

szarmx
27-04-07, 22:42
aaa, no to w takim razie kup uzywke blaupunkta gta i bedzie git. pozdro.

dzieki wielkie :piwo2: