Zobacz pełną wersję : ktora firme polecacie do obnizenia auta?
GrzechuLSi
21-04-07, 09:14
Chce kupic sprezyny i zastanawiam sie nad weitecami-60/-40 lub jamexami w tym samym rozmiarze. Ktora firma waszym zdaniem lepiej ulozy autko, glownie chodzi mi o wyglad.
No jak masz się zastanawiać tylko miedzy WEITEC a JAMEX to oczywiście że WEITEC bo to jest firma a nie jak JAMEX ;)
GrzechuLSi
21-04-07, 19:28
niechodzi mi o to ktore jest firmowe. Przypuszczamm ze weitec i jamex sa na rowni i tak
Na ktorych okazalej auto by mi sie prezentowalo?
Jak to okazalej? Skoro obnizenie tak czy siak jest 60/40 to jakie znaczenie ma firma?
Ja miałem jamexy ponad rok sprezyny jak sprezyny obnizenie było ok 40mm ogólnie są bardzo dobre na nasze drogi nie za twarde a co za tym idzie cała zawiecha sie tak szybko nie wytłucze.
Jak to okazalej? Skoro obnizenie tak czy siak jest 60/40 to jakie znaczenie ma firma?
no własnie ma i to ogromne :) i akurat na Weitecu auto będzie wysoko, tzn. jeśli kupisz zawiechę Weiteca -40/40 to auto będzie stało tak samo wysoko jak seryjne, wiem bo kolega właśnie się przejechał na czymś takim
kup eibachy progresywne i juz
kupilem kit weiteca sprezyny i amory -40mm.u mnie weitec obnizyl realnie autko o jakies -25mm. ale z samej charakterystki bylem bardzo zadowolony, nie ekstremalnie twardo,ale wzgledem serii bardzo stabilnie. teraz ujezdzam te same amor tyle ze zamienilem springi z weiteca na JOM -60mm. bez strachu bo amory w kicie -40 i -60 u weiteca maja te same numery katalogowe. z tej konfiguracji jestem mega zadowolony.
GrzechuLSi
27-04-07, 22:19
no wlasnie ale ponoc weitecki -60/-40 obnizaja tyle a jamexy te polskie czerwone bez napisow firmowych nie i gorzej wygladaja a sa tez -60/-40 i lipnie wygladaja ale ja tego niepowiedzialem :P ponoc te holenderskie jamexy lepsze...
tak jak poprzednik powiedział- kup sobie eibach prokit, obniża autko o ok -40mm. No i co tu duzo gadac- eibach :)
GrzechuLSi
29-04-07, 13:20
niechce eibachow bo ewidetnie z cena przesadzili a uzywek tez nie, kupilem weitec -60/-40 na mega lanns :D
mozemy zamknac