Zobacz pełną wersję : Brudne fele od tarcz
elo
wiem, ze felgi brudza sie od scierania sie tarcz/klockow, tylko ze u mnie felgi sa doslownie czarne po 2 dniach od umycia felg... :/ wiec tak sobie mysle ze chyba AZ tak sie syfic nie powinno. Tarcze i klocki wymianiane 1k km temu.
W czym moze tkwic problem?
Pozdr.
SpydeRR
W czym moze tkwic problem?
W kiepskich klockach.
okayplayer
21-04-07, 09:34
za miękkie klocki które CI pylą na felgę ja tak mam w nowo założonych klockach akebono "sad but true"
ja tez to mam i tez na akebono :/
ate syfi tak samo. ma to swoje plusy - na jednej tarczy zjada sie 3 komplety klockow ;)
hmm no czyli pozostaje myc czesto fele az do zmiany klockow :)
ja nawet nie wiem jakie mi mechanik zalozyl - na pewno jakies tanie :d
dzieki chlopaki za odpowiedzi!
[H] Dylu [H]
21-04-07, 15:24
gratuluje podejscia...opony tez sobie kup trzeci raz bieznikowane bo beda tanie i jakies dziesiaty raz regenerowane amortyzatory...pewnie beda 5 razy tanzsze...tylko pozniej nie zakldaj tematu z poszukiwaniem taniego blacharza...
wybacz, ale jestem absolutnym przeciwnikiem kupowania tego co najtansze bo juz zdarzylem sie przekonac ze oszczednosci sa pozorne...do tego elementy odpowiedzialne bezposrednio za bezpieczenstwo musze byc najwyzszej jakosc!!!
PS...sorki za OT
Ferrodo Premier tak samo brudzą felge.
Dylu [H]]
wybacz, ale jestem absolutnym przeciwnikiem kupowania tego co najtansze bo juz zdarzylem sie przekonac ze oszczednosci sa pozorne...do tego elementy odpowiedzialne bezposrednio za bezpieczenstwo musze byc najwyzszej jakosc!!!
PS...sorki za OT
heh teoretycznie sie z Toba zgadzam, ale poki klocki spelniaja swoja funkcje... jak czlowiek troche samochodem pojezdzi to wie kiedy je zmienic i tyle. A że te pylą... trudno nastepnym razem zaloze takie ktore nie bada tak syfily. Wiesz wszystko imho zalezy od tego co potrzebujesz. Ja swojej Hani nie rozpedzam do szalenczych predkosci tylko sobie spokojnie smigam po miescie, jak bym ze mocniejszy silnik, szybciej bym furka smigal to i w lepsze hamulce bym inwestowal... :)
End of OT :)
Każde miękkie klocki będą szybko syfiły fele, tak kiepskie jak i dobre. Mam również ferodo i taki sam "problem". Dla mnie liczy się dobre hamowanie i tyle. O sensowności zakładania np EBC green stuff lub czegoś twardszego na zwykłe tarcze nie wspomnę, sorki za OT
Ferrodo Premier tak samo brudzą felge
założyłem komplet: nowe tarcze delphi+ nowe klocki ferodo premier - i nic nie pylą, fele mam czyste :speszony:
Ferrodo Premier tak samo brudzą felge
założyłem komplet: nowe tarcze delphi+ nowe klocki ferodo premier - i nic nie pylą, fele mam czyste :speszony:
To czemu je sprzedajesz? ;)
Klocki ktore sprzedaje sa do vtec-a i byly za duze do mojego eg4 (tak samo jak szczeki) ;)
Coś bajdurzysz. Mam takie z przodu i tylko na początku, przy układaniu trochę popyliły i pośmierdziały, ale teraz jest ok, czyściutko i milutko :)
Coś bajdurzysz. Mam takie z przodu i tylko na początku, przy układaniu trochę popyliły i pośmierdziały, ale teraz jest ok, czyściutko i milutko :)
Rowniez mam Ferodo Premier, troszke pylą (jak kazde klocki), ale moim zdaniem takze bardzo mało.