PDA

Zobacz pełną wersję : Fotel kierowcy - daleko

oipej
18-09-11, 16:12
Witam wszystkich, bo piszę tu pierwszy raz.
Mam pewien irytujący problem z moją hondą, 3d rocznik 2000. Otóż moja dziewczyna jest raczej niska (165) i ma problemy z dosięgnięciem pedałów - przy fotelu maksymalnie wysuniętym do przodu wciska sprzęgło do końca maksymalnie prostując nogę. Taka pozycja jest niewygodna, niebezpieczna i w ogóle nieakceptowalna.
Nie jest to problem mojego egzemplarza - w innych civicach fotel dosuwa się do tego samego miejsca. Czy macie jakieś rady, co z tym zrobić? Czy jest jakiś prostszy sposób, niż zawożenie samochodu do ślusarza, żeby zrobił dłuższe prowadnice? Nie interesują mnie prowizoryczne rozwiązania w rodzaju podkładania czegoś pod plecy.

Dodam jeszcze, że ten wątek, to nie żadna prowokacja, nie mam 8 lat i nie planuję buchnąć rodzicom samochodu.

Marcin1792
18-09-11, 16:54
Jedyne co przychodzi mi do głowy to wydłużenie prowadnic.

Budziniak
18-09-11, 17:30
jeśli nie chcesz żadnej trwałej ingerencji w samochód to pozostaje tylko wsadzić coś miedzy plecy a oparcie fotela więc albo przerabiacie prowadnice ale kombinujecie coś z pedałami. Jakieś grubsze nakładki na pedały lub coś podobnego. Zerknij jeszcze czy dało by rade jakoś inaczej wyprofilować same dźwignie pedałów lub odsunąć wszystkie trzy od grodzi...tylko nie wiem czy pompa sprzęgła i hamulców nie stwarzała by problemów

pwl
19-09-11, 20:42
Moim Civem osoba o podobnym wzroście (160+) jechała bez problemów... Buty na koturnie może? :P

woPo
19-09-11, 21:58
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?119825-przesuni%EAcie-fotela-bli%BFej-kierownicy