Zobacz pełną wersję : Problem z załanczaniem vteca Pomocy!!!!!
auto mam od 3 lat d16z6 jezdziłem i nie było problemu z vtec od 2 dni mam problem z nim powinien załanczać sie po 5000 obr. i nic sie nie dzieje ale jak pokręce go wyrzej pod odcinke czuć wyrazniej jak załancza sie po 7000 od czego to morze być komp sie zesrał zawór padł
olej masz? niski poziom ileju daje taki objaw, jak nie to to poprostu zawor pewnie przestal dzialac
że tak z ciekawosci spytam,a jak ten zawór od vtec padnie to check sie z błędem nie pojawia???
olej mam ale co tak poprostu padł zawór w tymsenk że załancza sie ale dopiero kolo 7000 a nie 5000
podejrzewam ze jakis błąd wyskakuje w poniedziałek bede jechał na warsztat podpiąc go pod kompa bo w moim przypadku zapala sie czek ale zgasisz silnik zapalisz na nowo i wszyskto jest ok dopuki nie przekroczysz 5000 tys.
Sam możesz zrobić samodiagnostyke
http://www.honda.gda.pl/smf/index.php?topic=275.0;imode
Muzyk-Grzes
18-09-11, 19:49
Szukaj Sebuś ,szukaj.....
dzięki za 1 trafną odpowiedz oliwa dolana i wszystko działa hehhehe nie sprawdziłem oleju wydawało mi sie ze az tyle nie uciekło a tu kupa dolałem 1l i za mało :( ale jest ok :):)