Zobacz pełną wersję : ed7 Pali olej .
Otóż mam taki problem , jaieś 2 tyg temu wywaliło mi uszczelke pod głowicą , oczywiście wszystkie płyny się zmieszały spaliły itp . po wymianie wszystkich uszczelek głowicy i splanowaniu jej , straciła kompletnie swoją moc , czesto się dławi , a co najgorsze że jak ją mocniej przycisne to zostaje z tyłu chmura dymu ( niebieskawego ) . czym to moze być spowodowane ??? mechanik mówił że prawdopodobnie przegrzałem pierścienie , lecz może jest jeszcze jakaś inna opcja ??? dodam że wcześniej jeździłem na półsynetetyku a po tej naprawie wlałem syntetyk , może być to tego wina ?? i jeszcze jedno , zaklładając że to pierścienie poszły , jaki jest koszt naprawy tego orientacyjny ??? pzdr
napisz jaki masz motor.
ed7 ma juz swoje lata, i pewnie przebieg.
Lanie do niej syntetycznego oleju to nienajlepszy pomysl.
Wiadomo, ze auto spali jego Tobie wiecej.
Zmien olej na połsyntetyk i wtedy zaobserwuj.
Jesli przed padnieciem uszczelki nie paliła oleju i nie kopciła, to nie sadze aby tak szybko panewki czy pierscienie padły.
Moge sie oczywiscie mylić.
silnik to d16z2 , dobra a może mi ktoś powiedzieć czym moze byc spowodowane takie zamulenie silnika i duszenie się , wydaje mi się że jak jest zimny to przez pierwsze powiedzmy 5-10 min jakby jeździ normalnie , a póxniej go zaczyna dopiero troche telepać jak wchdozi na obroty ;/
zle ustawiony rozrzad ? moze o jeden ząbek przestawiony ?