Zobacz pełną wersję : Stukanie/pukanie na przedniej osi wyczuwalne w podwoziu stopami na nierównościach.
MadSkillz84
16-09-11, 18:40
Cześć drodzy koledzy,mam stukanie/pukanie na przedniej osi wyczuwalne w podwoziu stopami na nierównościach ,bez względu przy jakiej prędkości.końcówki drązków wymienione na 555, wachacze górne nowe 555 ,tarcze/klocki nowe TRW,klocki nie latają,łączniki stabilizatora nowe,dalej stuka. Co to może być? Zaznaczyć chcę ,że to stukanie jest z prawej strony najmocniejsze i przenosi sie też na lewą stronę podłogi.Nie chcę jechać na trzęsawke bo staram się wszystko przy swojej Hani robić sam...no z niewielką pomocą obecnych tutaj forumowiczów.
Civic 1.5 v-tec 1997 MB3 UK 5D
mam takie samo autko ten sam silnik i nawet bude ;-) No i ten sam problem. Z tym że ja znam przyczyne tego problemu a mianowicie tego stukania. To MAGLOWNICA a dokładnie występujący w niej luz. To ona tak stuka dziwnie jakby coś było nie dokręcone albo jak by sie miało coś zaraz urwać. Ale niestety nowa bardzo droga bo np. orginalna TRW ok.2500zł. Możesz oddać do regeneracji zawsze to mniejsze koszty, lub kupić używkę o ile trafisz na taką w dobrym stanie.
MadSkillz84
16-09-11, 19:04
Ok,jeden typ już mamy,może jest jakaś inna przyczyna tego stukania,dodam że na kierownicy nie mam żadnych luzów i chrobotania przy kręceniu.