Zobacz pełną wersję : chrobotanie przy skręcaniu w lewo
Tak jak w temacie chrobocze( lekko postukuje) mi przy skrecaniu w lewo... Co to moze byc? Wymienilem 2 tygodnie temu lewy przegub i poprawilo sie bo wczesniej ostro pukalo ale teraz pozostalo te chrobotanie... Co zrobic? Macie jakies pomysly?
Zasada jest taka ze wymienia sie parami wtedy masz swięty spokój :)
ciekawe bo ja wymienile u siebie oba przeguby a z prawej delikatnie cos znow chrobocze ,zeby bylo smiesznie jak wrzuce bieg 1 i skrecam to nic ale jak juz zapne dwojke to slychac chrobotanko a na prostej cisza....chyba jeszcze raz tam zajrze ,moze cos zle zlozone..hmmmm
to teraz prawy leci :) napewno prawy? nic innego przy skrecaniu nie moze wydawac takich dzwiekow? moze byc tak ze przy skrecaniu w lewo zarowno ten i ten moze stukac?
Panowie....a czy mozna jakos uszkodzic przegub przy zakladaniu....tak jak pisalem wczesniej,wymienialem oba na raz,lewa strona cacy ,prawa,lekko terkocze,co smieszne na pierwszym biegu cisza,na nastepnych zas juz slychac chrobotanie...ma ktos jakies pomysly....
MadSkillz84
16-09-11, 18:29
To znaczy tak ,przy zakładaniu to co najwyżej mechanik ( jeśli to on wymieniał przegub) mógł zapomnieć wprowadzić smar,bądź jeśli jest nieuczciwym mechanikiem mógł zwyczajnie dosypać szczyptę piasku żebyś za tydzien znów do niego podjechał i żeby mógł na Tobie zarobić.Ale to drugie jest mniej prawdopodobne,może jest jeszcze cos innego ale nic mi nie przychodzi do głowy teraz,jest piątek wieczór,odpoczywam po niedawno skończonej pracy,sącze 2 piwko wiec moja ocena może nie być do końca wiarygodna:)
przeguby wymienialem sam wszystko starannie i dokladnie,wiec mysle ze dobrze to zrobilem ...jutro chyba zajrze do niego znowu
a czy ktoś mi powie czy sa jeszcze jakies czesci ktore moga odpowiadac za takie chrobotanie przy skrecaniu i czy przy skrecaniu w lewo moze pukac prawy przegub i na odwrot?
ja wymienialem jakis czas temu przeguby zew... wszystko pieknie ładnie, teraz zaczyna przy skrecaniu lekko pukac po prawej stronie, podnioslem auto na podnosniku, ukazuje sie wywalony smar z przegubu wew po prawej stronie, nie z zew tylko wew! szukalem w intercarsach-srarsach itp, ale samego przegubu wew nie można zakupic, czy jednak można ?
Inni tez twierdza ze jak przegub wew jest do du** to przy wciskaniu gazu bede slyszal stuki, u mnie natomiast tylko przy skrecaniu w lewo, przeguby zew są jak najbardziej ok.
to ja juz nie wiem co u mnie chrobocze... mozna jakos sprawdzic bez zdejmowania co jest odpowiedzialne za ten problem ?