Zobacz pełną wersję : Problem z podświetleniem licznika.Pomocy
Witam. Mam problem z podświetleniem licznika. Pojechałem dziś kupiłem wszystkie nowe żarówki,włożyłem i nadal nie świeci. Kontrolki od oleju itd działają bez zarzutu.Bezpieczniki są w porządku. Wiec mam takie pytanie do was w czym może tkwić problem ?
Honda Civic V gen. 92r. D15z1
Marcin1792
15-09-11, 14:37
Podociskaj wszystko, sprawdz czy na sciezkach jest prad,
dociskałem i nie wiem co dalej. Jak nie świeciło tak dalej nie świeci. Może miał ktoś podobny problem to niech mi pomoże. Sprawdzę jeszcze ten prąd na ścieżkach
też miałem ten sem problem, i wszystko powinno być dobrze ale nadal nic nie świeciło, więc te zegary odstawiłem i kupiłem inne używane i teraz jest git :)
Teraz już wszystko działa. Okazało się że uszkodzony był regulator podświetlenia przez co nie było obiegu prądu. Trzeba było zmostkować kabelkiem i teraz wszystko ładnie śmiga. Mam jeszcze jedno pytanie. Od czego jest kontrolka "zielona strzałka" ? Od ekonomicznej jazdy ?
Dimmer jest regulatorem dla deski rozdzielczej.
Nie nie kierunkowskazy ! To jest strzałka skierowana do góry zapala się gdy przekraczam ok 2100obr/min Kolega mówił ze to może kontrolka od oszczędnej jazdy. Nie mam pojęcia
Witam mam podobny problem z tym ze moje zegary raz swiecą a raz nie...
jak docisnę ten sciemniacz to swiecą
kable niby wszystko ok a ja juz nie wiem co jest...
da sie jakoś zmostkować te kable zeby pominąć sciemniacz a zeby to dizałało??
wiem ze idzie mi tam chyba 3 kable do tego
i chciałbym to odpiąć i mieć spokój bo jest mi to nie potrzebne...
Ktos ma jakies pomysły??
Było rozwiązanie tego problemu już na forum. Łączysz ze sobą dwa skrajne kable z wtyczki dimmera.
Było rozwiązanie tego problemu już na forum. Łączysz ze sobą dwa skrajne kable z wtyczki dimmera.
Spoko Spróbuje :)
przepraszam za glupie pytanie ale ... gdzie ten dimer powinien sie znajdowac ? obok wlacznika przeciwmgielnego ? bo u mnie jest tylko zaslepka...wiec chyba nie zostalem wyposazony w regulator podswietlenia ?
Powinien znajdować się*tam gdzie go nie masz, czyli dokładnie w miejscu, które opisujesz.
dzieki za odpowiedz. wlasnie jestem na etapie grzebania w liczniku. jesli podswietlenie wyjdzie za mocne bede musial zainteresowac sie tym dimerem. gdzies juz cos o tym czytalem ze podlaczenie nie jest zbyt trudne.