Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Falujące obroty silnika

Szybki_tm
19-04-07, 00:30
Hejka pytanie mam Hanie z 87 roku , zinstalacja gazową , i na najwolniejszych obortach wczoraj byłem na regulacji obrotów , silnik zaczyna falowac , chodzi cichutko i po chwili gasnie , na najwolniejszych obrotach i na ciepłym silniku , podjechałem do 3 mechaników i nikt nie wie co to moze byc , czy wy macie jakies pomysły..? wymieniła świece na NGk bo podobno są lepsze, wydech mam szczelny , a silnik mam na gaźniku , ale chyba gaz nie ma nic wspólnego z gaźniekiem , dzieki z góry za pomoc.

novak
21-04-07, 03:26
Wystarczy wpisać do szukafki i masz :

http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=26775&highlight=faluj%B1ce+obroty

http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=23974&highlight=faluj%B1ce+obroty

jest jeszcze pare innych , poczytaj , poszukaj , grzeb , gmeraj , wypij pifko przy tym i znajdziesz :)

Szybki_tm
21-04-07, 04:02
szuakłem ale to nic nie daj robiłem tak jak napisali na forum i lipa :/ a byłem u 5 mechanikow i kązdy rozkłąda ręce .. nie wiedza czemu tak sie dzieje :/

pierzu
22-04-07, 18:54
Mam identyczny problem jak ty tez wymmienilem swiece wyczyscilem silniczek krokowy i lipa nadal mi falujom obroty . Mam civic 1,5 16v dual point

[ Dodano: Nie 22 Kwi, 2007 ]
Dodam jeszcze ze obroty falujom wtedy gdy stoje w miejscu , (jest ok 900 obr a nagle spadajom i znow 900 i tak wkulko tak jak by sie dusil)
ale gdy jade i wyrzuce na luz obroty ma ok.
Sprawdzilem filtry , wymmienilem swiece , kable , przeczyscilem silniczek korkowy i juz niewiem ja juz sie poddalem .

poprawka SILNICZEK KROKOWY ;)

HELP HELPHELP HELPHELP HELPHELP HELPHELP HELPHELP HELPHELP HELPHELP HELPHELP HELPHELP HELPHELP HELPHELP HELPHELP HELPHELP HELPHELP HELP
Bo juz mnie h... szczela

novak
23-04-07, 10:06
Jak ja tak miałem <podejrzewam że mamy ten sam silnik D15B2> to wymieniłem płyn w chłodnicy i looknąłem do termostatu , oraz wymieniłem akumulator na nowy , bo tamten ledwo trzymał i wszystko jest już dobrze. Może to nie jest kwestia tych rzeczy , ale u mnie po wymianie jest normalnie , a miałem falowanie głównia jak stał w korku i było gorąco o 500 nawet do 2000 obr