Zobacz pełną wersję : Wspomaganie kierownicy
Witam posiadam hondzie bez wspomagania kierownicy czy jest możliwość wstawienia wspomagania ,jeśli tak co musiałbym wymienić rocznik 95, 3-drzwi silnik D15B2
skolopendra
18-04-07, 15:10
możliwość jest
ale i trochę zabawy bedzie
trzeba wymienic:
maglownice
prawdopodobnie kolo pasowe 9chyba ze masz tekie na którym jest miejsce na pasek pompy)
łape do silnika na taka z mozliwoscia mocowania pompy wspomagania
dokupic trzeba:
pompe+zbiorniczek+rurki
pasek wspomagania
to tak na szybko... pewnie zapomnialem o czyms jeszcze...
No właśnie mam podobny temat na najbliższy czas do zrobienia w mojej D13B2, ale waham się i jestem ciekaw jak się sprawdza wspomaganie w tych samochodach. Kolo od którego kupowałem swoją hondę mówił, że nie ma jakiejś dużej różnicy między autkiem ze wspomaganiem a bez, ale jakoś tak nie chce mi się w to wierzyć.
Znalazłem właśnie na allegro za ~460zł prawie komplet czyli maglownica, pompa (po wpisaniu hasła "wspomaganie civic") do tego trzeba by było nowy pasek (jakieś 20-23zł nowy Gates) i coś pewnie jeszcze więc nie wiem, czy sie taka przyjemność opłaca. W ~500zł się powinno zamknąć, ale 500zł to wg mnie troche sporo jest (np. samochodowa firma tapicerska obszyła by mi za to boczki na drzwiach i z tyłu kolorową skórą a to jest zdecydowanie ciekawsza inwestycja).