PDA

Zobacz pełn± wersję : sprzeglo..

banan24
16-05-05, 22:02
witam :D mam pytanie co do wymiany tarczy.. szarpie mi przy ruszaniu... smierdzi jak pojezdze troche szybciej po miescie... podejrzewam tarcze... slyszalem ze do wymiany tarczy trzeba caly silnik wyciagac.... a drugti mechanik mowi ze wystarczy polosie i takie tam.... ale nie silnik.. jakie jest wasze zdanie... :lol:

przemir
16-05-05, 22:07
zdania sa rozne - jak ktos sie lubi narobic i ma deficyt na kase to wyjmie silnik jak ma duzo klientow to zrobi to normalnie bez wyciagania silnika

Koser
16-05-05, 22:07
jesli chodzi o tarcze sprzęgła wystarczy wyj±ć skrzynie biegów. :) z tym silnikiem to jaka¶ totalna bzdura

banan24
16-05-05, 22:19
tez mi sie tak wydaje.. wyciagac caly silnik zeby zmienic tarcze to troche dziwne.. ale japonczyki.. kto ich wie.

onua
17-05-05, 02:18
nie jestem tam jakis mechanik, ale cos mi sie wydaje ze masz problem z dociskaniem sprzegla. Sprobuj pokombinowac z hydraulika sprzegla.Bo jesli szarpie przy ruszaniu tzn chyba ze samo sprzeglo jest dobre, tylko dozowanie jest zle. Zanim bedziesz wymianial sprzeglo poprobuj z calym tym bajzlem co sprzeglo obsluguje. zbadaj to.

nightcrawler
17-05-05, 15:30
onua a gdzie cały ten bajzel do ustawien czy regulacji szukac ??

onua
17-05-05, 19:53
ja bym sszukal w manualnu albo dal do mechanika :) a napisalem jakie mam przeczucie - co moze byc przyczyna zlego dzialania