Zobacz pełn± wersję : sprzeglo..
witam :D mam pytanie co do wymiany tarczy.. szarpie mi przy ruszaniu... smierdzi jak pojezdze troche szybciej po miescie... podejrzewam tarcze... slyszalem ze do wymiany tarczy trzeba caly silnik wyciagac.... a drugti mechanik mowi ze wystarczy polosie i takie tam.... ale nie silnik.. jakie jest wasze zdanie... :lol:
zdania sa rozne - jak ktos sie lubi narobic i ma deficyt na kase to wyjmie silnik jak ma duzo klientow to zrobi to normalnie bez wyciagania silnika
jesli chodzi o tarcze sprzęgła wystarczy wyj±ć skrzynie biegów. :) z tym silnikiem to jaka¶ totalna bzdura
tez mi sie tak wydaje.. wyciagac caly silnik zeby zmienic tarcze to troche dziwne.. ale japonczyki.. kto ich wie.
nie jestem tam jakis mechanik, ale cos mi sie wydaje ze masz problem z dociskaniem sprzegla. Sprobuj pokombinowac z hydraulika sprzegla.Bo jesli szarpie przy ruszaniu tzn chyba ze samo sprzeglo jest dobre, tylko dozowanie jest zle. Zanim bedziesz wymianial sprzeglo poprobuj z calym tym bajzlem co sprzeglo obsluguje. zbadaj to.
nightcrawler
17-05-05, 15:30
onua a gdzie cały ten bajzel do ustawien czy regulacji szukac ??
ja bym sszukal w manualnu albo dal do mechanika :) a napisalem jakie mam przeczucie - co moze byc przyczyna zlego dzialania