Zobacz pełną wersję : Wtryski Injector Dynamics
Planuje właśnie zakup wtrysków firmy Injector Dynamics do mojego projektu z kompresorem. Na polskich hondowskich forach nie znalazłem nic na temat tych wtrysków, natomiast na zagranicznych są one bardzo zachwalane; czy ktoś z was ma jakieś doświadczenie z tymi wtryskami?
Jeszcze jedno pytanie - jakie kostki mają standardowe wtryski przy B18c4, obd1 czy obd2? (chcę odrazu dokupić do tych wtrysków przejściówki, żeby nie ciąć wiązki)
nie znalazles bo to bezsesnowne marnowanie kasy
możesz rozwinąć Swoją wypowiedź?
po 1. do czego ci potrzebne wtrsyski 1000ccm? (pomijam 725 bo kosztuja tyle samo)
po 2. mzslisz ze zauwazysz jakakolwiek roznice w uzytkowaniu miedzy wtryskami boscha (czyli ID) a innymi rc/delphi/rochester itd ?
ad1. Chcę kupić 725 bo to najmniejsze dostępne a potrzetuję o 550.
ad2. Myślę, że tak. Injector Dynamics jest chyba jedyną firmą, która paruje wtryski nie tylko pod względem wydajności ale również pod względem deadtime. Wtryski w secie różnią się od siebie w zakresie + / - 1%.
Mają lepsze rozpylenie i bardzo wąski strumień natrysku dzięki czemu przy większych wtryskach nie ma problemów z wolnymi obrotami oraz poprawia sie sprawność paliwowa. Właśnie przede wszyskim to w nich jest dużo lepsze niż we wtryskach Delphi/Precision/MSD/RC/lucas.
Niestety są to informacje uzyskane na forach zagranicznych a nie wnioski wyciągnięte z własnego doświadczenia. Dlatego szukam kogoś "u nas", kto miał już z nimi jakieś doświadczenia. Trochę obawiam się tego, że podobno są takie dobre a u nas nikt ich nie stosuje; być może jest to tylko kwestia ich ceny ale...
I co z tymi wtyczkami obd1 czy obd2
jakie kostki mają standardowe wtryski przy B18c4
obd2
ja nie mam problemow z wolnymi na niskoomowych precisionach 780