PDA

Zobacz pełną wersję : Centralka centralnego zamka

Rafal
18-04-07, 09:34
Witam. Kupiłem niedawno Honde Civic rocznik 98 Hatchbeck.
Założyłem sobie alarm ale nie moge znaleść centralki od centralnego zamka żeby podłączyć do niej sterowanie zamkiem z pilota.
Czy wystarczy się do niej podpiąć czy może trzeba dokupować jakieś dodatkowe urządzenie?

mEjdej
18-04-07, 09:59
...wystarczy sie podpiac odpowiednimi przewodami

ARA
18-04-07, 10:46
Ja też zrobiłem taki zakup ale jeszcze nie montowałem. Z tą różnicą, że zamiast alarmu kupiłem zdalne sterowanie. Z tego co się orientowałem sterownik centralnego zamka znajduje się w drzwiach przednich od strony pasażera. I tutaj w zależności od nabytego zestawu można podpiąć się do istniejącego sterownika lub zastąpić go nowym nabytkiem.

rodzyneck
18-04-07, 21:03
W drzwiach kierowcy. Na 100%...
Ale też na 100% będziesz miał problem z dojściem kablami z alarmu do drzwi bez ich zdjęcia...
Możesz też podpiąć się do zasilania siłowników już w kabinie, jakimś ukladzikiem na dwóch przekaźnikach, jak wolisz ;) Ale to takie mało profi ;)

A, i najważniejsze! Potrzebujesz dodatkowo zwykły siłownik slave, musisz zamontować w drzwiach kierowcy bo nie ma... no chyba że masz fabryczne sterowanie z pilota.

kiko
13-06-13, 18:49
Gdzie mozna sie podpiac w aucie aby wystarowac centrany zamek - nie chce przeciagac kabli do drzwi.

damian.n
13-06-13, 23:45
Gdzie mozna sie podpiac w aucie aby wystarowac centrany zamek - nie chce przeciagac kabli do drzwi.

zapewne nie masz siłownika w drzwiach kierowcy dlatego bez przeciągania kabli nic nie zrobisz

woocasch
18-09-13, 17:44
sorki za mały odkop ale u mnie w EG8 wygląda tak: mam oryginalny centralny zamek i do tego alarm i tu pytanie czy da radę podpiąć się gdzieś w kabinie a jeśli tak to gdzie żeby alarm przy uzbrajaniu zamykał też drzwi. otwieranie/zamykanie sterowane jest masą i póki co pociągnąłem dwa dodatkowe kable do drzwi (nie było by problemu gdybym w kostce miał wolne miejsca na piny ale niestety jest pełna :(

suchy2004
19-09-13, 01:01
Z alarmu powinno być wyjście na sterowanie centralnym zamkiem(przynajmniej we wszystkich mi znanych jest), musisz znaleźć które przewody nim sterują i podpiąć centralkę od zamka.

woocasch
19-09-13, 07:24
to ja wiem i te przewoy mam - tylko że u mnie sterowanie zamkiem jest w drzwiach i myślałem że ktoś podpowie które to są kable (o ile w ogóle są) w kabinie ??

suchy2004
19-09-13, 19:08
Musisz prześledzić drogę od przepustu po lewej stronie, alarm prawdopodobnie masz też gdzieś po lewej.

woocasch
19-09-13, 21:39
Wiem gdzie jest alarm :) myślałem że ktoś to już przerabiał i mi podpowie które to są kable. Ja sam nie mam za bardzo gdzie rozebrać auta i szukać :(

Chipsy2
20-09-13, 05:27
sterujące przewody znajdziesz tylko w drzwiach kierowcy idą one od zamka do sterownika

woocasch
20-09-13, 11:51
sterujące przewody znajdziesz tylko w drzwiach kierowcy idą one od zamka do sterownika

też tak myślałem :( czyli wnioskując z Twojej wypowiedzi nie ma możliwości znalezienia tych kabli w kabinie i pozostaje przeciąganie kabli ??

Chipsy2
20-09-13, 16:58
i tu jest właśnie kłopot ja się zastanawiam jak ogarnąć temat w sedanie ej9 żeby jak najmniej ingerować i chyba własnie sam sterownik przeniosę do kabiny żeby nie dociągać dodatkowych przewodów ale nad tym muszę jeszcze pomyśleć