Zobacz pełną wersję : Miejsca na podnośnik
Witam, mam pytanie odnośnie podnoszenia samochodu.Posiadam civica VI gen 3d hatchback i chciał bym podnieść cały tył samochodu w instrukcji pokazane jest że można podnosić samochód za "ucho" po środku samochodu pod zderzakiem. Czy aby na pewno jest to bezpieczne?? Nie wygląda ono na aż tak solidne.
Jeśli jesteś mądrzejszy od inżynierów projektujących auto, możesz zapodać jakieś nowe rozwiązanie :P . Jeśli się boisz to 2 podnośniki po obu stronach i w górę a potem podstaw sobie jakieś kobyłki.
jak podniesiesz auto za tył, podstaw coś pod przednie koła (są kliny do kupienia za kilka złotych).
http://allegro.pl/kliny-pod-kola-blokady-klin-blokada-od-ss-i1813537331.html
Jak masz się bać, spróbuj tak:
http://allegro.pl/kobylki-podstawki-podporki-2-tony-komplet-2-sztuki-i1794271008.html
Dalej, jak może być niesolidne coś, do czego czepia się linką holując inne auto? Wytrzyma, obiecuję ;)
Przy okazji:
Gdzie w bagażniku jest przewidziane miejsce na podnośnik ;) ?
Aha, dzięki za odpowiedzi, może pytanie głupie ale wolałem się upewnić :) . A co do kobyłek zaproponowanych przez pawkow-a mam takie, tylko właśnie chce podnieść cały tył aby je podstawić pod samochód :P
Aha, dzięki za odpowiedzi, może pytanie głupie ale wolałem się upewnić :) . A co do kobyłek zaproponowanych przez pawkow-a mam takie, tylko właśnie chce podnieść cały tył aby je podstawić pod samochód :Pkobyłki kobyłkami, zablokuj przednie koła, to podstawa przy podnoszeniu z tyłu! :)
Wiem wiem. Pod tym względem wszystko będzie cacy :) . Zależało mi tylko dowiedzieć się jak z tym podnoszeniem, jeszcze raz dzięki za odp.
Gdzie w bagażniku jest przewidziane miejsce na podnośnik ?
W coupe pod tylną belką. Wkładasz i jakby podnosisz. On się opiera między belką a podłogą (pod wykładziną we wnęce koła zapasowego) w wyznaczonym po środku miejscu. Być może w HB jest podobnie. Mam nadzieje że nie zbyt zawile :p
W coupe pod tylną belką. Wkładasz i jakby podnosisz. On się opiera między belką a podłogą (pod wykładziną we wnęce koła zapasowego) w wyznaczonym po środku miejscu. Być może w HB jest podobnie. Mam nadzieje że nie zbyt zawile :p
Jeśli dobrze myślę, to mówisz o przestrzeni między dojazdówką a końcem samochodu...
http://img855.imageshack.us/img855/711/civ.jpg
Miałby się tu zmieścić "pionowo" podnośnik? Tzn stojąc tak jak powinien stać przy podnoszeniu ;)
Miałby się tu zmieścić "pionowo" podnośnik? Tzn stojąc tak jak powinien stać przy podnoszeniu
tak
tak
ok, sprawdzę tą teorię, a gdzie wtedy klucz do kół i trójkącik wetknąć najlepiej? Jak tam fabrycznie jest?
ok, sprawdzę tą teorię, a gdzie wtedy klucz do kół i trójkącik wetknąć najlepiej? Jak tam fabrycznie jest?
Oryginalnie jest w brązowym, skóropodobnym woreczku. U mnie zawsze siedział w dojazdówce.
Ok, mam taki woreczek w accordzie, więc pewnie potrzebuje identycznego ;) Poszukamy.
Ponawiam pytanie o trójkąt, gdzie go woziłeś?
Gdziekolwiek, aby nie napie..dalał po bagażniku. I uprzedzę Twoje dalsze pytania, żonę wożę z przodu, dziecko z tyłu, psa nie wożę, bo nie mam, czasem koty - też z tyłu.
Gdziekolwiek, aby nie napie..dalał po bagażniku. I uprzedzę Twoje dalsze pytania, żonę wożę z przodu, dziecko z tyłu, psa nie wożę, bo nie mam, czasem koty - też z tyłu.
Nie zrozumieliśmy się w takim razie. Pytałem, bo chciałem wiedzieć gdzie miejsce na rzeczy o które pytałem przewidział producent.
Po co mi ta informacja? A dla zaspokojenia mojej ciekawości.
A dziecko za Tobą, czy za żoną jeździ? Bo ja bym kotów za sobą nie chciał wozić, ale zapinanie dziecka za fotelem kierowcy też najwygodniejsze raczej nie jest, nie?
zapinanie dziecka za fotelem kierowcy też najwygodniejsze raczej nie jest, nie?
Ja zawsze montuje za fotelem pasażera.